Stemmen voor Tweede Kamer op Marker Wadden

4702
26 feb 2017

Je stem voor de Tweede Kamerverkiezingen uitbrengen op een onbewoond eiland? Dat kan op Marker Wadden!

Marker Wadden is een nieuw stukje Nederland in het Markermeer, een natuurparadijs in wording voor mens en dier. Vorig jaar kwam het eerste land boven water.

Unieke kans

In maart gaat de aanleg verder. De mensen die hier dan dag- en nacht werken, hoeven niet naar het vaste land om te stemmen. Ook inwoners van Lelystad en mensen van buiten krijgen de kans om hier hun stem uit te brengen. Een unieke kans om een bezoekje te brengen aan het eiland dat normaal gesproken nog niet toegankelijk is. Het maken van een korte wandeling is mogelijk.

Met de boot


Het stembureau Marker Wadden is geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Tussen 10:00 en 18:00 uur varen er vanuit (de Bataviahaven in) Lelystad regelmatig passagiersboten op en neer. Informatie over het vaarschema staat binnenkort op de website van de gemeente Lelystad.

Inwoners van buiten deze gemeente moeten op tijd een speciale kiezerspas aanvragen om te kunnen stemmen in een andere gemeente. Op de kiezerspas die stemgerechtigden binnenkort thuis ontvangen, staat hoe zo’n kiezerspas kan worden aangevraagd.

Bron: Het Blauwe Hart

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.