Vis TV Almeerse snoeken gemist? (video)

17940
06 mrt 2017

Afgelopen zondag startte het 22e seizoen van Vis TV. Alle fans kunnen vanaf nu weer 12 weken lang genieten van de visavonturen van Ed en Marco. In de eerste aflevering reisde het duo af naar de binnenstad van Almere. Gewapend met kakelverse, dode voorns, sardines, haringen en makreel gingen ze achter de grote snoeken aan. Bekijk de uitzending nu online terug.Net als vorig seizoen is het thema ‘Stad & Land’. Dat betekent dat stedelijke gebieden worden afgewisseld met schitterende plekjes in de natuur. Denk aan het hectische centrum van Rotterdam, het waddengebied van Groningen, hartje Middelburg en de schitterende Lek. Het belooft weer een spectaculair seizoen te worden met uiteenlopende vistechnieken!

Check hieronder alvast de promo:


Almeerse monsters

De aftrap is komende zondag in hartje Almere, waar met dode aasvissen op snoek wordt gevist. In een stadsgracht waar op het eerste oog alleen een grote kolonie zwanen huist, schijnen onder water grote groene monsters te zwemmen. Met verse, dode aasvissen onder de dobber proberen Ed en Marco deze snoeken tot een aanbeet te verleiden. Ze gooien hun voorns en zeevissen op strategische plekken rond een brug in de hoop daar een fraaie Esox lucius te treffen.

In deze eerste Vis TV-uitzending van 2017 zie je niet alleen prachtige beelden, Ed en Marco laten ook zien hoe je de kieuwgreep toepast, hoe snel je aanslaat bij een aanbeet en welke materialen je nodig hebt om een snoek veilig te landen en onthaken.


Goed onthaakmateriaal, een onthaakmat, een schepnet en natuurlijk een meetlint om je vangst op te meten zijn onmisbaar bij het doodazen.


Populair

Snoeken met dood aas is vandaag de dag haast net zo populair als vissen met kunstaas. Logisch, want met deze techniek wordt in Nederland elke winter veel grote snoek gevangen. Die houdt zich in de koude maanden immers vooral op in de buurt van scholen witvis die in havens en stadswater overwinteren. Met zoveel voedsel voorhanden, maken de snoeken zich daar niet druk om kunstaas, maar pakken ze zonder al te veel inspanning liever een dode aasvis.

Ed en Marco hopen daarom nu eindelijk eens een metersnoek te vangen voor de camera. Dat is namelijk in de voorgaande 21 jaar Vis TV nog niet gelukt. Benieuwd of het dit keer wel lukt? Stem dan komende zondag om 09.00 uur je televisie af op RTL 7.


Er is vis op de onthaakmat gekomen, of het Ed en Marco ook lukt om een meter te vangen zie je zondag.


Herhaling

Het nieuwe seizoen van Vis TV start op zondag 5 maart en wordt tot 21 mei iedere zondagochtend om 09.00 uur op RTL 7 uitgezonden. Kijk voor meer informatie, het volledige uitzendschema en het direct na de uitzending online terugkijken op www.vistv.nl.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide