Gratis visles (video)

5066
25 mrt 2017

Vismeesters van hengelsportverenigingen geven in heel Nederland vislessen op honderden basisscholen. Die lessen voor groep 7 en 8 zijn geheel gratis aan te vragen bij Sportvisserij Nederland!

Het programma van de visles bestaat uit twee delen: ’s ochtends krijgt de klas eerst ruim een uur les over vissen en hun leefomgeving, waarna ’s middags een twee uur durende visexcursie aan de waterkant volgt. De visles wordt verzorgd door een gediplomeerd vismeester, die wordt ondersteund door viscoaches van de lokale hengelsportvereniging.Theorie

In het ochtendgedeelte komen allerlei interessante weetjes over vissen aan bod. Welke vissen leven in Nederland? Hoe groot worden die? Wat eten ze? En hoe halen ze onder water adem? Ook kunnen leerlingen vragen stellen die naar aanleiding van de lesstof bij hen opkomen. De vismeester zorgt dan voor het antwoord. Tevens krijgt de hele klas een superleuk lespakket en het boekje ‘Vissen doe je zo’, dat bomvol tips en trucs staat voor het vissen met de vaste hengel.

Visexcursie


Na de visles gaat de hele klas ’s middags naar de waterkant om te vissen in een water in de buurt van school. Daar wordt de opgedane kennis in de praktijk gebracht en zorgen de vismeester en het team van viscoaches dat iedereen – ook kinderen die nog nooit hebben gevist – een visje kunnen vangen. Uiteraard helpen ze ook bij het onthaken van de vis. Aan het eind van de vismiddag wordt dan geïnventariseerd welke vissoorten er allemaal zijn gevangen.

Aanvragen

De visles en -excursie zijn hartstikke leuk en zowel de kinderen als leerkrachten zijn hier altijd bijzonder enthousiast over. De vislessen vinden plaats van april t/m september en zijn helemaal gratis! Het aanvragen van een visles doe je via HSV Service > Jeugd > Vissenschool. Daar staat ook alle informatie die de school en docenten nodig hebben voor het doen van een aanvraag.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide