Laat je zien op Nationale Hengeldag!

3239
29 mrt 2017

Op zaterdag 27 mei is het weer Nationale Hengeldag. Een mooi moment om iedereen zelf te laten ervaren hoe leuk en spannend vissen eigenlijk is. Dit jaar staat deze dag ter promotie van de hengelsport in het teken van streetfishing.

Veel hengelsportverenigingen en federaties organiseren tijdens Nationale Hengeldag een activiteit. Wanneer dat aan een visplas of polderwater wordt georganiseerd valt de zichtbaarheid ervan tegen. Het merendeel van de bezoekers bestaat dan vaak uit leden van de vereniging en hun kinderen. Om de hengelsportvereniging en het sportvissen te promoten, is het veel beter om de activiteit te organiseren op een plek waar veel mensen langskomen. De bebouwde kom is zo’n locatie en een streetfishing evenement past daar perfect bij!


Promofilm 'Streetfishing op Nationale Hengeldag'

Streetfishing

Tijdens Nationale Hengeldag kan een streetfishing wedstrijd worden georganiseerd, waarbij geïnteresseerden kunnen aanhaken. Hierbij kan met de werphengel en kunstaas op roofvis worden gevist, waarbij elke vangst punten oplevert. Het is echter ook mogelijk om met een dropshotmethode en wormen of maden als aas op witvis te vissen. Net zo actief en spannend!

De vereniging in beeld

Gecombineerd met een centraal gelegen stand van de vereniging kan een streetfishing evenement veel publiciteit opleveren. Zorg in de stand voor foldermateriaal en een infoblad over de vereniging, met informatie over het lidmaatschap. Voor extra zichtbaarheid en herkenbaarheid kan de vereniging ook promotiematerialen zoals spandoeken, beachflags en verenigingshesjes laten maken. Meer informatie hierover en een overzicht van de prijzen is gegeven op deze pagina.Voor iedereen

Hoewel de activiteiten tijdens Nationale Hengeldag gericht kunnen zijn op alle leeftijden, krijgt vooral de jeugd veel aandacht. Om de kennismaking met sportvissen laagdrempelig te houden, kun je als vereniging naast de streetfishing activiteiten zorgen voor een aantal eenvoudige vaste hengels, waarmee jonge kinderen onder begeleiding kunnen vissen. Natuurlijk stelt de vereniging daarvoor een gratis dagvergunning beschikbaar, zodat iedereen kan meevissen.


Meer informatie

Aanvullende informatie en tips over het organiseren van een streetfishing evenement op Nationale Hengeldag zijn te vinden op deze pagina.

Verenigingen die tijdens Nationale Hengeldag een activiteit organiseren en dit aanmelden via dit mailadres, ontvangen een gratis spandoek ‘Iedereen vist mee op Nationale Hengeldag’ en een aantal bijpassende stickers.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.