Nederland winnaar eerste Wereldkampioenschap Feedervissen voor Korpsen

9666
02 apr 2017

Het eerste WK Feedervissen voor korpsen - gehouden in Spanje, Valencia - is zondagmiddag 2 april een prooi voor Nederland geworden. Na een sterk optreden op zaterdag, wist de ploeg van succescoach bondscoach Jan van Schendel met vier punten voorsprong de klus te klaren in het tweede bedrijf. Een ongekende prestatie zo aan het begin van het visseizoen.

Het PRESTON/Sportvisserij Nederland-team bestond tijdens dit WK uit Marcel Boel, Ben van Ek, Jan Willem Plekkenpol, John Vallenduuk en Edwin Timmer. Vier van de vijf deelnemers konden per wedstrijddag worden opgesteld. Dat de overwinning een teamprestatie was, bleek wel uit het individuele eindklassement. De eerste Nederlander op die lijst was John Vallenduuk op plaats vier.

Engeland bleek - zoals eigenlijk ieder tijdens iedere internationale wedstrijd - de grootste belager. Maar door een tactisch plan waarbij het laatste kwartier van de wedstrijd cruciaal bleek, werd uiteindelijk de overwinning uit het vuur gesleept. "Aan de overkant van het kanaal hebben we gedurende de wedstrijd een voerplek opgebouwd. Vijftien minuten voor tijd zijn we volle bak op die plek gaan vissen. We stonden in aantallen namelijk enkele vissen achter. Dit bleek te werken, want met onder andere een karper van twee kilo liep Marcel Boel nog vier wedstrijdpunten in", legt bankrunner Arnout van de Stadt uit.


Marcel Boel met zijn vangst na de tweede wedstrijddag

Nederland wordt vanavond tijdens de prijsuitreiking in Valencia gehuldigd als de eerste Wereldkampioen Feedervissen voor Korpsen. Deze teamwedstrijd is dit jaar voor het eerst geïntroduceerd door de internationale visbond CIPS/FIPS. Een memorabele overwinning dus. Morgen (maandag) keert de ploeg huiswaarts.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide