Deze week: de Week van de Teek

4781
04 apr 2017

Het is deze week weer de Week van de Teek. De Week van de Teek wordt jaarlijks in het vroege voorjaar georganiseerd door een omvangrijke groep landelijke samenwerkende organisaties. Werkenden in de agrarische en groene sectoren spelen een belangrijke rol in de totstandkoming en het in stand houden van groene recreatieplekken en -gebieden als tuinen, parken, bos en natuurgebieden.

Wil je meer weten over de Week van de Teek? Check dan de website hier. Daar vind je onder andere antwoorden op vragen als: wat zijn de risico's, hoe kan ik mij het beste beschermen en wat moet ik doen als ik toch een beet heb opgelopen. Daarnaast vind je er veel informatie voor recreanten die graag in de natuur vertoeven.

Sportvissers lopen een verhoogd risico op een tekenbeet en daarmee de ziekte van Lyme. Al struinend door het hoge gras op zoek naar vis, wordt er immers vaak niet aan de teek gedacht. Let daarom extra goed op als je hebt gevist in een omgeving met veel groen. In de webshop van Sportvisserij Nederland verkopen we de tekenpas. Met deze pas kun je veilig en snel een teek verwijderen. Klik hier om naar de webshop te gaan.

Dat je een tekenbeet niet moet onderschatten, hebben karpervissers Martin Post en Mike Lamberts aan den lijve ondervonden. Zij zijn allebei besmet geweest met de ziekte van Lyme na een tekenbeet en hebben hier erg veel last van gehad. Hun ervaringen lees je in dit karperartikel uit Hét Visblad van juni 2016.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.