Vis TV kribhoppen langs de Lek gemist? (video)

6789
10 apr 2017

In de zesde aflevering van Vis TV reisden Ed en Marco af naar de Lek bij Wijk bij Duurstede. Daar vissen ze de kribben af, op zoek naar actieve roofvis. De rivier stroomt hard en de waterstand is hoog. Het duo heeft daarom hoge verwachtingen. Kijk nu de uitzending gratis online terug.


Als de presentatoren ’s ochtends vroeg de Landrover aan de dijk parkeren, valt meteen de hoge waterafvoer en daardoor harde stroming op. Dat is ‘s zomers zeer ongewoon voor de Lek. Stromend water betekent echter wél goede vangkansen. Bovendien is de vis zo vlak na gesloten tijd en met de paaitijd achter de rug weer gretig en hongerig, luidt de gedachte van Ed en Marco.

Check hier alvast de promo:Als een tijger

In een oer-Hollands decor van weilanden en boerderijen wandelt het duo door de uiterwaarden naar de rivier. Ze worden daarbij verwelkomd door een kudde nieuwsgierige koeien die kennelijk graag op nationale televisie komen. Bij het water aangekomen, sluipt Marco als een tijger naar de eerste krib. Voordat hij voet zet op de steenstort, werpt hij eerst langs de krib. Snoekbaars en baars liggen hier in de vroege uren vaak strak tegenaan. Als dit echter niets oplevert, besluiten Ed en Marco om met shads en plugjes het hele gebied rond de krib uit te kammen.


Nieuwsgierige koeien verwelkomen Ed en Marco in de vroege ochtend.

Prachtige baarzen

Het lijkt erop dat de presentatoren direct een goede krib hebben gekozen. Al na een paar worpen vangt Marco een schitterende baars. De baarzen van de Lek zijn prachtig gekleurd en oersterk dus de dag is voor Marco nu al geslaagd. Als ook Ed vlak daarna het kleinere broertje van deze vis vangt, is de vreugde compleet. Na deze tweede baars valt het echter helemaal stil, waarna ze verder ‘hoppen’ naar de volgende kribben. Wil je weten wat de Lek nog meer in petto heeft voor het duo? Bekijk hier de uitzending terug


Bij de volgende krib weet Ed een grotere roofvis te haken, kijk zondag naar Vis TV om te zien wat het is!

Terugkijken

Het nieuwe seizoen van Vis TV wordt tot 21 mei iedere zondagochtend om 09.00 uur op RTL 7 uitgezonden. Kijk voor meer informatie, het uitzendschema en direct na de uitzending online terugkijken op www.vistv.nl.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide