Ernest Ripson en Eric Goossens aan kop na 1e Selectie Bootvissen 2017

4127
10 apr 2017

Ernest Ripson an HSV de Edelkarper ving in totaal 54 vissen en behaalde hiermee 57 punten op stuurboord. Eric Goossens stond aan bakboord en haalde 31 vissen uit het water met een puntentotaal van 36. Beide heren hebben 1 klassementspunt en leiden hiermee het klassement.

Afgelopen zaterdag werd vanuit Scheveningen op de “MS Estrella” de eerste selectie voor het Nederlands Kampioenschap Bootvissen 2017 gehouden. Prachtig weer, enthousiaste deelnemers en goede vangsten waren de ingrediënten van deze sportieve wedstrijd.

Voor het eerst werd er gevist met het “catch en release” systeem. Iedere vis werd zo snel mogelijk levend terug gezet in zee.
Voor elke maatse schar kregen de vissers 1 punt, voor maatse wijting 2 punten en maatse bot en schol werden gewaardeerd met drie punten.  Natuurlijk wel even wennen, maar deelnemers en organisatie waren na afloop tevreden over het verloop van de wedstrijd. 

De vis, voornamelijk schar, enkele botten en één schol, beet heel erg voorzichtig. Nogal wat aanbeten konden niet verzilverd worden. Gelukkig werden er toch voldoende vissen “gefopt” om een goede uitslag te geven. 

Ernest Ripson won aan stuurboordkant voor Arjan Stelwage en Sjaak Verburg, terwijl Eric Goossens de meeste punten vergaarde aan bakboord. Aan deze zijde werd Hans Willemse tweede en Albert Leeuwis derde. Maar de andere deelnemers zijn nog lang niet geklopt en de strijd gaat door op 30 april tijdens de tweede selectiedag. 

De klassementscijfers van de twee dagen worden bij elkaar opgeteld en dan wordt er een einduitslag van deze selectie opgemaakt. De beste zeven van bakboord en stuurboord, aangevuld met de beste vijf deelnemers van de Topcompetitie bootvissen 2016 en de Nederlands kampioen bootvissen 2016, gaan dan door naar het Nederlands Kampioenschap 2017, dat gehouden wordt op 11 juni vanuit het voormalige werkeiland Neeltje Jans.


Kees Westdorp met triplet                                                             Bot voor Berend Ravenstein


Eric Goossens met een maatse schol                                          Drie vissen voor Bennie van Poortvliet


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.