PENN Korpscompetitie: HSV De Zeebaars deelt klap uit

3842
18 apr 2017

De tweede wedstrijd van de PENN Korpscompetitie onder auspiciën van Sportvisserij Nederland werd afgelopen zaterdag gevist op de stranden bij Groote Keeten. Een bekend wedstrijdparcours waar de loting bepalend kan zijn voor de uitslag vanwege de aanwezige strekdammen. Er kwam nog een extra handicap bij: de harde noordwesten wind zorgde voor het nodige schuim op het water. Het waren dus echte zeeschuimers die op het 4 kilometer lange parcours aan de bak moesten.

Maar een ruwe zee staat doorgaans garant voor goede vangsten. Met name bot voelt zich dan senang en dat was al snel te merken. In elk vak op het door HSV De Snoek uitgezette parcours werden direct na het beginsignaal aanvang de nodige vissen gevangen. De uitslag wordt bepaald aan de hand van de lengte van de gevangen vis. Nu werden er zowel grote botten van meer dan 30 cm als kleine botjes van circa 15 cm gevangen. Tijdens de wedstrijd gaan verhalen in het rond over aantallen gevangen vissen. Maar dit blijkt dus nog niets te zeggen over de uitslag. In vak C ging bijvoorbeeld de strijd tussen Jan Hennekam (Spro) en Danny Goossen (Zeebaars 1). Zij vingen respectievelijk 24 en 23 vissen. De vakoverwinning was echter voor Joel Koppejan (Nightwish), wiens 20 vissen gemiddeld véél groter waren.

Door het snel zakkende water veranderden de omstandigheden tijdens de wedstrijd fors en was het zaak snel te anticiperen. Bij sommige vissers viel de vangst plotseling helemaal stil, terwijl elders de vangsten aantrokken. Zo kon op het einde van de wedstrijd niemand meer voorspellen hoe de einduitslag er uit zou zien. Alleen de vakwinsten van Ed vd Vegt (A, team P-Line), Peter Polderman (B, Zeeaasbestellen/JnA), Dirk Westdorp (D, Zeebaars de Hoop 2) en Jurgen van Rijswijk (E, Vercelli) waren overduidelijk. Maar individueel zegt nog niks over het team. Je moet het met z’n vijven doen en dat bleek wel bij de daguitslag.

Na het tellen van de 1400 gevangen vissen bleek dat Zeevisteam De Hoop De Zeebaars korps 2 de dagwinst had behaald, op de voet gevolgd door het eerste team van De Zeebaars. De derde plaats was voor het verrassende team Westland.
In de tussenstand neemt het eerste team van de Zeebaars nu de leiding over, alhoewel ze die wel moeten delen met het Spro Zeevisteam.

Pas op zaterdag 23 september wordt de competitie vervolgd met de 3e wedstrijd. Dan is het strand van Domburg het volgende strijdtoneel. Foto’s en de complete uitslag van de afgelopen wedstrijd staan op de site www.korpsvissen.nl. Hier vind je ook meer informatie over de deelnemers en het programma 2017.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.