EVEZET Nationale Topcompetitie Feeder 2017 van start

3491
20 apr 2017

Het Amsterdam-Rijnkanaal nabij Tiel is het wedstrijdwater waar komend weekend, oftewel 22 en 23 april, de eerste twee wedstrijden van de EVEZET Nationale Topcompetitie Feedervissen worden gehouden. Wie volgt Ramon Ansing op als winnaar in 2016? Of lukt het Ansing om zijn titel te prolongeren? Dat zou dan de vierde winst op rij worden.


Vooropgesteld dat het Amsterdam-Rijnkanaal niet tot de makkelijke wedstrijdwateren wordt gerekend, is het wel een eerlijk water waarvan vooraf niet kan worden gezegd waar de winnaar zit. Bovendien een breed en diep water wat om de nodige kennis en de juiste aanpak vraagt. Er zwemt bijvoorbeeld brasem rond, maar ook prachtige blankvoorn, maar kun je ook kiezen om eerst van de gehate nul af te komen door een of meerdere grondels te vangen.


Ramon Ansing, winnaar 2016


Aan de wedstrijd doen bekende toppers mee als Marcel Boel, John Vallenduuk, Edwin Timmer en Jan Willem Plekkenpol die dit jaar in Spanje het eerste goud voor Nederland binnenhaalde tijdens de première van het WK Feedervissen voor Korpsen. Feedervissen is immers een van de populairste manieren van witvissen in Nederland die inmiddels ook de rest van de wereld aan het veroveren is. Wie deze discipline tot in de puntjes beheerst kan tot goede vangstresultaten komen in water waar met de vaste hengel amper nog resultaat valt te behalen zoals het Amsterdam-Rijnkanaal.

De wedstrijden beginnen zowel op zaterdag als zondag na een voorbereiding van anderhalf uur om 10.30 uur en eindigen om 15.30 uur. Gerekend vanaf het clubhuis van HSV De Brasem, de plaats van samenkomst in Tiel, ligt het wedstrijdparkoers aan de andere kant van het kanaal en begint bij de Golfbaan aan de Oost-Kanaaldijk te Maurik.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.