Arjan Stelwage wint selectie bootvissen 2017

3074
01 mei 2017

Na twee selectiedagen op 9 en 30 april is de selectie voor het Nederlands Kampioenschap bootvissen 2017 afgesloten. Arjan Stelwage werd de winnaar met totaal 3 klassementspunten en 74 gevangen vissen.

Tijdens de tweede dag was het opnieuw heerlijk visweer, al was het in de morgen met een straffe oostenwind nog wel wat fris. Het “MS Estrella” van rederij Vrolijk koos na overleg met de wedstrijdleiding voor een plaats nabij de Indusboei voor de kust van Monster, omdat de vangsten in de voorafgaande week dichtbij de haven van Scheveningen tegengevallen waren.

Een goede keuze, omdat er redelijk veel vis gevangen werd. Behalve de helaas grote hoeveelheden ondermaatse vis werden er toch mooie botten, maatse wijtingen en scharren en zelfs enkele schollen gevangen. Door het dwars op de stroom liggen van de boot, door tegengestelde richtingen van wind en getijdenstroming, maakte het niet veel uit op welke plaats je op de boot stond, toch zeker omdat alle deelnemers drie keer van plaats wisselden.

      
Toon van Bladel met grote bot                     Eric Goossens met maatse vissen               Henri Karremans een met prima uitdraai

Iedereen was benieuwd of de toppers van de eerste selectiedag opnieuw zouden scoren, want iedereen wil toch graag een blauw bord winnen. In het begin leken er best verrassingen op tilt, maar met het verstrijken van periode twee en drie kwamen er toch een aantal internationale vissers bovendrijven.

Aan bakboordzijde won Frank van Schilt de boot, maar door zijn mindere resultaat van de eerste wedstrijddag zat een goede klassering overall er niet meer in. Aan deze zijde was Eric Goossens over twee dagen de beste, John Soederhuijsen en Peter Leentjes volgden hem. Aan stuurboordzijde won Arjan Stelwage de boot en omdat hij op de eerste selectiedag al een tweede plaats veroverd had, werd hij de terechte winnaar van die kant van de boot na twee dagen voor Ernest Ripson en Angelo Hensen.

In de totaaluitslag kon Arjan Stelwage met zijn drie klassementspunten de totaaloverwinning van de selectie niet meer ontgaan. De tweede plaats kwam van de andere kant van de boot met Eric Goossens. Ernest Ripson pakte het derde blauwe bord en maakte zo het podium compleet. Een sterk drietal, waar op het Nederlands Kampioenschap, dat op zondag 11 juni vanuit Neeltje Jans op de “Maatje Adriana” wordt vervist, zeker rekening mee moet worden gehouden. Maar de twintig overgebleven vissers zullen er zeker een spannende strijd van gaan maken! 


Het podium: Ernest Ripson (3), Arjan Stelwage (1), Eric Goossens (2)
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.