Kroatië leidt het klassement na de tweede wedstrijddag van het WK Bootvissen.

3693
11 mei 2017

Na de tweede wedstrijddag staat het gastland Kroatië op een eerste plaats met slechts 2 punten, Italië volgt met 4 punten en de derde plaats wordt op dit moment ingenomen door door Portugal met 9 punten

WK bootvissen gaat nu echt beginnen !!

Maandag 8 mei 2017 was de officiële training. Geen wedstrijdelement, want de gevangen vis werd niet gewogen deze dag. Maar bij heel veel teams komt er ook al wel wat spanning op. Door de visserijdruk van voornamelijk de beroeps lijkt er niet zoveel vis te vangen, maar er gaan ook geruchten, dat de Italianen bij hun vrije trainingen wel goed hebben gevangen! Op de officiële training mochten we niet meer in de sectoren komen, waar de wedstrijden gehouden worden. Op zich begrijpelijk, maar omdat de gebieden zo groot zijn hadden wij liever nog een keer geoefend op de wedstrijdplaatsen. Maandag kreeg elk land weer een eigen boot toegewezen, die een plaatje zocht buiten de wedstrijdsectoren. In de eerste uren werd er best wel een visje gevangen, maar hoe later het op de dag werd, hoe minder vis zich vergreep aan het aas, dat bestaat uit vijf kilo mossels, een paar horsmakrelen en een 50 cm lange taaie dode zager. Ook de andere teams, zoals de Belgen, die we spraken na de training hadden dezelfde ervaringen. Zodra de zon hoog aan de hemel komt en de temperatuur oploopt van het glasheldere water, wordt de vis minder actief.


Geen slechtere start mogelijk

Het is het Nederlandse team bootvissen niet gelukt om de negatieve spiraal van de laatste jaren te doorbreken. Met een dertiende plaats werden we laatste op de eerste wedstrijddag. Met twee keer een vierde plaats en drie keer een laatste plaats aan boord kwamen we gewoon te kort. Frank van Schilt was met een 35e plaats met 31 vissen (ruim 4 kilo) individueel de beste Nederlander, Arjan Stelwage werd 37e. De andere Nederlandse deelnemers Piet, Jeremy en Sjaak eindigden in de achterhoede.
Er waren boten bij, waar de winnaar ruim 14 kilo vis ving. Dat waren voornamelijk boga’s, die in grote scholen rondzwemmen. Komt zo’n school onder je boot, dat komt het op snelheid aan en daar zijn de Kroaten en de Italianen meesters in. Hun handelingssnelheid ligt zo hoog, dat andere deelnemers het amper kunnen volgen. Maar we geven het nog niet op en gaan morgen proberen een paar plaatsjes te stijgen


Een klein stapje gemaakt

Gelukkig ging het de tweede wedstrijddag al wat beter. Met twee derde plaatsen op hun boot scoorden Arjan en Jeremy, de twee jongsten van het team allebei een derde plaats. Sjaak en Piet namen een vijf voor zijn rekening en Frank scoorde helaas een 6. Met deze bootplaatsen kwamen we op de tweede wedstrijddag op de 10e plaats. In het algemene klassement staan we nog wel op de laatste plaats , maar met nog maar één puntje achterstand op zowel België als Luxemburg. De laatste dag wordt dus een echte BeNeLux-wedstrijd om de helaas laatste plaatsen. In het algemeen klassement individueel staat Arjan voorlopig op een 29e plaats als beste Nederlander. Maar we hebben nog een dag te gaan en wat voor één. Voor de derde wedstrijddag wordt veel wind voorspeld en we gaan naar een nog niet beviste sector uit de wind. 

Kroatië won vandaag opnieuw, voor Italië en Frankrijk. Het is dus waarschijnlijk dat de eerste twee genoemde landen zeker op het podium staan en voor de derde plaats wordt gestreden door Frankrijk en Portugal.

Henri Karremans    
     

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.