Sterke wind bepaald de laatste WK Bootwedstrijd!

3357
12 mei 2017

Kroatië heeft de titel Wereldkampioen Bootvissen 2017 binnengehaald. Italië veroverde het zilver en de bronzen plak nam Portugal voor zijn rekening.

In de haven ’s morgens leek de wind nog best mee te vallen, maar toen de boten aankwamen in de reservezone nabij het plaatse Luka, stond daar nog zoveel wind, dat verschillende boten niet op hun anker bleven liggen. Er moest gezocht worden naar een kleine baai, waar het wel wat rustiger was.

De plaatsen waar uiteindelijk geankerd kon worden, leverden niet veel vis op. Als je 10 tot 15 vissen wist te vangen dan deed je het goed. Piet Buijk had vandaag een prima dag en wist bijna zijn boot te winnen maar kwam ongeveer 20 gram te kort. Ook Jeremy en Arjan verloren dure punten bij het net te kort komen in de weging. 

In het landenklassement werd Kroatië eerste, voor Italië en Portugal. Achter in het klassement staan België, Nederland en Luxemburg op respectievelijk de 11e, 12e en 13e plaats. De lage landen komen nog steeds tekort in het vissen op de zuidelijke wateren. Individueel is Marko Sikiric uit Kroatië wereldkampioen geworden, zijn landgenoot Ivan Galzina werd tweede. De derde plaats was voor de Italiaan Paolo Volpini. De klassering van het Nederlandse team is als volgt:  Arjan Stewage - 37e plaats, Piet Buijk - 41e plaats, Jeremy Stockx -  42e plaats, Frank van Schilt -  54e plaats en Sjaak Verburg - 59e plaats.

Henri Karremans.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.