Team El Perdigal Spanje Wereldkampioen Kustvissen Korpsen 2017

3753
19 mei 2017

Team el Perdigal uit Spanje behield ook na de vierde wedstrijddag zijn kopplaats en sleepte de titel Wereldkampioen Kustvissen Korpsen 2017 binnen. Team Cap Faro uit Portugal veroverde het zilver en team Santa Luccia, eveneens uit Spanje, won het brons. Het Nederlandse team Vercelli/HV de Watergeus behaalde een mooie 5e plaats.

Donderdag 18 mei 2017 viel de beslissing van het WK Kustvissen voor Korpsen. Er werd gevist aan het strand van La Bouverie waar ook de tweede wedstrijd werd gevist. Toen was het zonnig weer, zo’n 27 graden en werden er veel goudharders gevangen. Nu werd het weer een andere visserij omdat het weer omgeslagen was. Veel regen en wind en slechts 13 graden. Normaal gesproken in het voordeel van de Nederlanders die dat wel gewend zijn.

Na een lange klimtocht door de duinen kwamen de deelnemers op het parcours.  De Spaanse, Portugese en Franse teams beheersen de visserij op zeebaars en harder als geen ander. Ondank dat de Nederlandse teams eigenlijk geen kans meer hadden op een podiumplaats probeerden ze er, met de opgedane kennis van de dagen ervoor, toch het beste uit te halen.

Tijdens de regenachtige dag 4 van het WK werd er veel minder vis gevangen. Ondanks het hele slechte weer werden op sommige plaatsen toch de nodige grote harders en baarzen gevangen. Team Vercelli/ de Watergeus kon redelijk meekomen en eindigde op de laatste wedstrijddag op de 5e plaats. Hiermee behaalden zij in het eindklassement ook een mooie 5e plaats. Voor deze visserij is dit een hele nette prestatie en zeker voor een debuut op het WK. Het team van De Edelkarper eindigde op een 11e plek en HSV De Zeebaars op de 14e. 

De Nederlandse teams hebben wel ontzettend veel ervaring opgedaan dit WK en van deze manier van vissen. Het vissen op zeebaars en harder en dan met name juiste de grote vissen van 1 tot 2 kg. zien te vangen is iets wat de Zuid-Europese landen goed beheersen en waar de Nederlanders zich nog in kunnen verbeteren.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.