Amber van der Zande, Coen Fase en Francis Danen de sterksten tijdens het Open NK Kustvissen 2017

5326
22 mei 2017

Afgelopen zaterdag 21 mei 2017 werd er gestreden om de titel Open Nederlands Kampioen Kustvissen in de categorieën U16, U21 en Dames op het schitterende strand van Noordwijk. Bij de U16 ging Amber van der Zande er met de titel vandoor. Zij ving 20 vissen met een totaal lengte van 393 cm. Coen Fase werd kampioen bij de U21 met 16 vissen en 303 cm. Bij de Dames nam Francis Danen het voortouw. Zij werd Open Nederlands kampioen door 15 vissen te vangen (310cm).

Al snel kwamen hier en daar wat visjes naar boven. Bij U16 begon Amber van der Zande met een mooie bot van 35 cm en later ook een aantal halen van 3 vissen. Ook Martijn Wisse had al snel 3 vissen waaronder een mooie tong. Ayolt Zolnay ving geregeld zijn vis, zijn grootste probleem was echter dat na 2 uur vissen zijn pieren op waren. Gelukkig had hij nog slikzagertjes genoeg om door te vissen. Mathias Baas haalde ook menig visje boven water. Later bleek dat hij net zoveel cm(152) had gevangen als Ayolt. In dat geval telt het aantal gevangen vissen en bleek dat Ayolt er 1 meer had dan Mathias: 7 tegen 6. Aan het einde van de wedstrijd stond de teller van Amber op 20 vissen. Dit was genoeg om Open Nederlands Kampioen U16 te worden. Ayolt werd 2de en Mathias werd 3de. 

               
Na afloop bleek dat Amber van der Zandeook de meeste vis had          Francis Danen met haar winnende vangst.
gevangen over het gehele parcours van de Dames, U16 en U21.

Bij de jeugd U 21 werd er in het begin van het parcours wel een visje gevangen maar tegen het einde van het parcours moest er meer moeite gedaan worden om er een te pakken te krijgen. Het was in het begin vooral zoeken waar de vis zat en naar mate dat het water zakte kwam er meer vis de kant op. Ivan Gabrielse kon de vis niet vinden en ging daardoor iets anders vissen. Dit bleek direct vis op te leveren in de vorm van 2 baarsjes waaronder 1 van 46cm. In vak A bleken Jacky Verschuure en Adriaan Lingen elkaar goed tegenstand te geven. Maar doordat de vissen van Jacky groter waren, was hij met 10 vissen net iets beter dan Adriaan met 12 vissen. In het B vak kon Marco Marijs maar geen vis vangen totdat hij wat dichter onder de kant ging vissen. In een rap tempo kwamen toen de vissen op het droge wat uiteindelijk een 1ste plek in het vak opleverde. In het C vak bleek dat de vis in het begin zeer moeilijk te vangen was. Pas na verloop van tijd met het zakken van het water kwam de vis binnen bereik van de vissers. Coen Fase bleek uiteindelijk de beste van het C vak en veroverde tevens de titel Open Nederlands Kampioen U21.

Ook de wedstrijd van de dames was spannend tot de laatste indraai. De derde plaats in het kampioenschap werd gewonnen door de vak winnaar van vak B Ingrid Maranus-de Fouw met 13 vissen en 199 cm. Ze wist heel de wedstrijd door haar visje te vangen, het aantal was goed alleen waren ze te klein om de eerste plaats op te eisen. De 2e plaats van het Open NK Kustvissen was voor de overal en altijd goed presterende Linda van de Velde. Ze kwam wat traag op gang maar wist met 12 vissen en 277 cm de tweede plaats te pakken en stond tot aan de laatste indraai op titelkoers. De nieuwe Nederlands kampioen Francis Danen ging het eerste uur hard van start, zakte daarna wat in maar besliste overtuigend met haar laatste indraai van 3 vissen tegelijk dit kampioenschap. Met 15 vissen en 310 cm eiste zij verdiend de titel voor zich op en mag zich een jaar lang Open Nederlands Kampioen noemen.

Mede dankzij HSV De Sportvisser en de altijd onmisbare vrijwilligers werd dit een mooi kampioenschap, nogmaals bedankt.


        
U16                                                                   U21                                                                  Dames

Uitslagen

   

   

   
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.