Hét Visblad online juni (video)

4293
24 mei 2017

Komende vrijdag en zaterdag wordt het juninummer van Hét Visblad bij de abonnees bezorgd. Vanwege Hemelvaartsdag een dagje later dan normaal, dus ter compensatie presenteren we je vandaag – een dag eerder dan normaal – alvast de nieuwe aflevering van Visblad TV. Plus wat je nog meer kunt verwachten in dit bomvolle voorjaarsnummer!

Traditiegetrouw beginnen we met de nieuwe aflevering van Visblad TV. Dit keer reizen we af naar het uiterste zuiden van ons land: de Limburgse Grensmaas. Dat is namelijk hét thuiswater van barbeelexpert Leon Haenen. In een prachtig decor van stromend water laat Leon zien hoe hij al ‘trottend’ c.q. driftend op barbeel vist. Een fantastische, actieve visserij waarbij stroomdobbers en de centrepin de belangrijkste instrumenten vormen. Check maar gauw de video en lees voor meer tips over materiaal en montage ook de bijbehorende reportage (pag. 20 t/m 24) in het juninummer!Viskid Boaz op tv!

Hij is pas dertien jaar oud, maar een regelrechte hit op YouTube, nu ook te zien in Bart leert vissen op Nickelodeon én dan staat ‘ie ook nog op de cover van deze maand! We hebben het natuurlijk over Viskid Boaz oftewel Boaz Ooijman. Ed Stoop aan de andere kant, gaat bijna met pensioen en presenteert al 22 jaar Vis TV. Boaz en Ed gingen speciaal voor de witvisrubriek van deze maand samen op pad. Een erg leuk verhaal waarin we Boaz beter leren kennen!


Covermodel van de maand Viskid Boaz ging met Ed Stoop op pad.

‘Black soldier fly boilie’

In de zoektocht naar alternatieven voor vismeel, neemt de larve van de zwarte soldatenvlieg – de ‘black soldier fly’ – een prominente plaats in. Daan Biemans is als productiemanager bij Protix Biosystems én fanatiek karpervisser zowel aan de voor- als achterkant betrokken geweest bij de ontwikkeling van een geheel nieuw type boilie. We gingen met de Brabander op pad om met deze ‘duurzame’ boilie de proef op de som te nemen. Je leest er alles over in de karperrubriek.


Boilies gemaakt van insectenmeel, ter vervanging van vismeel.

Nog veel meer!

Is dit dan alles? Welnee! Zo geeft Paul van den Driesche je aan de Nieuwe Waterweg een masterclass vliegvissen op fint (pag. 40 t/m 43). En in de zeevisrubriek bezoeken we aan het strand van Noordwijk een heuse strandviswedstrijd voor de jeugd. Verder geven ervaren visgidsen je – omdat het roofvisseizoen dit weekend weer open gaat – allerhande supertips voor veilig varen. En uiteraard ontbreken ook de overige rubrieken als Visnieuws, Wist je dat?, Vis TV Backstage, Haring of kuit, Spraakwater, MijnVISmaat, Wedstrijdvissen en de Vuurdoop niet.


Het fintseizoen staat op het punt van losbarsten!

Abonnement

Elke maand de 68 pagina’s visplezier van Hét Visblad ontvangen? Word dan voor slechts € 12,95 (12 nummers) abonnee, inclusief een fraai welkomstgeschenk! Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten. 
Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.