Nederland tweede op 47e Meerlanden Bootvissen

4272
29 mei 2017

Afgelopen Hemelvaartweekend is in het Belgische Blankenberge de boot-interland tussen België, Luxemburg, Duitsland en Nederland vervist. Het werd een zonnige editie met soms zelfs te hoge temperaturen op de Noordzee, enkele mijlen voor de Belgische kust. Het Belgische team veroverde het goud, Nederland pakte het zilver.

Van elk land werd één deelnemer ingeloot op een off-shoreboot van ruim 10 meter. De vier landen streden zo op vijf verschillende boten gedurende twee dagen. Op Hemelvaartsdag hadden de teams al getraind met hun eigen team om goed voorbereid te strijd in te gaan. Toen al bleek dat er veel vis gevangen zou worden. 

    

De eerste dag won België met drie eerste plaatsen voor Ronny Cleymans, Werner van de Boogert en Eric Knuit tegen twee eerste plaatsen van Pim Troost en Frank van Schilt voor Nederland. Met 87 vissen, voornamelijk scharren, was de Belg Ronny Cleymans zelfs veruit de beste individueel. Als bijvangst werd slechts een enkele wijting en maar twee botjes gevangen. Van onze jongens werden Eric Goossens en Corné Westerlaken tweede op de boot. René was vandaag onze afvallende man, omdat hij derde werd op zijn boot! De Belgen hadden met nog een nipte tweede plaats voor Stefan de Hean net voldoende punten verzameld om de winst binnen te halen. Luxemburg werd de eerste wedstrijddag derde voor Duitsland. Maar de strijd was nog niet beslist, al had België nu een streepje voor.

Helaas kon het Nederlandse team op de tweede wedstrijddag van de Nationscup het tij niet keren. De Belgen Ronny Cleymans, Werner van de Boogaard en Eric Knuit pakten wederom drie eerste bootplaatsen. Voor Nederland waren het eveneens Frank van Schilt en Pim Troost die hun boot wonnen. Pim was zelfs dagwinnaar individueel. Eric Goossens werd tweede op zijn boot, Corné Westerlaken derde en René de Back vierde. De vangst bestond deze tweede dag opnieuw uit veel schar en een enkele wijting en bot, maar wel een veel minder groot aantal stuks per deelnemer. Oorzaak daarvan was waarschijnlijk het veranderende weer, want tegen het einde van de wedstrijd was de wind inmiddels aangetrokken tot een kleine vijf beaufort en de boten hadden er veel last van tijdens het terugvaren van “Het Scheur” naar de haven van Blankenberge..

                  
België haalde op deze 2e dag voldoende punten om de Nationscup op hun naam te schrijven. Dik verdiend, omdat ze beide dagen gewonnen hebben. Het Nederlandse team heeft zijn uiterste best gedaan, maar tegen dit superieure Belgische topteam op hun eigen stukje zee waren we niet opgewassen. Wel hebben we met Pim en Frank twee deelnemers in de top vijf individueel. Pim mocht zelfs de zilveren medaille en bijbehorende trofee in ontvangst nemen! 

We kunnen terugkijken op een goed verlopen toernooi. Prima georganiseerd, prachtig weer, goede visvangsten en een vriendschappelijke sfeer onder de deelnemers kenmerkten deze inmiddels 47e editie van de Nationscup. Na de slotbanket werd de uitslag officieel bekend gemaakt en de Egelghemse Zee Vissers namen met gejuich hun trofee in ontvangst. Nederland werd tweede, Luxemburg derde en Duitsland vierde. 

De eerste individueel werd met twee overwinningen Ronny Cleymans,  gevolgd door onze eigen “zilveren” Pim Troost. Eric Knuit van de Egelghemse Zee Vissers maakte het podium compleet. Frank van Schilt werd vijfde, Eric Goossens zesde, Corné Westerlaken tiende en René de Back dertiende. Volgend jaar kunnen de Nederlanders revanche nemen, want dan organiseert Sportvisserij Nederland het toernooi, ook weer met Hemelvaart. We varen dan uit met de Maatje Adriana vanuit “Neeltje Jans”. 

Henri Karremans

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.