Marjan van Kampen-Nouwen nieuwe voorzitter Sportvisserij Nederland

8047
12 jun 2017

Op de dertiende algemene ledenvergadering van Sportvisserij Nederland is Marjan van Kampen-Nouwen (55) verkozen tot de nieuwe voorzitter. Zij is de opvolger van Menno Knip en de eerste vrouwelijke voorzitter van de landelijk overkoepelende hengelsportorganisatie.

“Ik ben heel erg enthousiast om aan deze nieuwe klus te beginnen”, zegt Van Kampen-Nouwen die zich op de algemene ledenvergadering in Papendal aan de ruim honderd aanwezigen presenteerde. Daar liet ze weten het thema verbinding hoog op de agenda te hebben staan. “Als burgemeester (nu van Schagen, eerder van Wieringen, red.) heb ik dat op verschillende terreinen in de praktijk gebracht. Het is voor mij de uitdaging om dat ook binnen de sportvisserij te realiseren en de landelijke, federatieve en lokale afdelingen meer tot één geheel te smeden. Dat doe ik bij voorkeur op mijn eigen wijze: pragmatisch, zakelijk en resultaatgericht.”
Inspiratiedag

De algemene ledenvergadering werd voorafgegaan door een inspiratiedag voor bestuurders en vrijwilligers van hengelsportverenigingen. Zo vertelde Arie de Koning – voorzitter van HSV ’t Stekelbaarsje uit Arkel – wat de redenen zijn dat zijn vereniging groeit en bloeit. Door in te zetten op karpervijverbeheer, slim gebruik te maken van contacten, goede relaties te onderhouden met tal van partnerorganisaties en gastvrijheid hoog in het vaandel te plaatsen, heeft ’t Stekelbaarsje een stevige maatschappelijke positie veroverd. Martien Laan – penningmeester van HSV Ons Genoegen te Enkhuizen – voegde daar aan toe dat frisse en positieve energie voor nieuwe mensen en ideeën binnen een vereniging zorgen. Zijn vereniging is daardoor weer helemaal tot bloei gekomen en wist binnen een paar jaar tijd een jong bestuur, nieuwe visvijvers, een mooi clubhuis en leuke activiteiten te organiseren.


Arie de Koning van HSV 't Stekelbaarsje tijdens zijn presentatie.

Viskid Boaz

Hoofdgast op de inspiratiedag was Viskid Boaz. Hij werd door gastheer/presentator Marco Kraal geïnterviewd over het nieuwe jeugdvisprogramma Bart leert vissen. Dit is onlangs uitgezonden op jeugdzender Nickelodeon en scoorde prima kijkcijfers. Voor zijn rol als ambassadeur voor de sportvissende jeugd kreeg hij van Sportvisserij Nederland een waardecheque voor een visreis aangeboden. Verder werden er door scheidend voorzitter Menno Knip drie ‘meet & greets’ met Vis TV-presentatoren Marco Kraal of Ed Stoop verloot. Tussen de presentaties door konden de aanwezigen in de koffie- en lunchpauze diverse korte, interactieve workshops bijwonen over actief karpervijverbeheer, de ambassadeursrol van de controleur, Sportvisserij op de Kaart, jeugdwerk, belangenbehartiging, teamvissen in wedstrijdverband en het bereik- en bevisbaar houden van viswater.

Viskid Boaz in gesprek met gastheer Marco Kraal.

Verhoging landelijke afdracht per 2019

Tijdens de ledenvergadering ’s middags werden het jaarverslag en jaarrekening 2016 goedgekeurd, evenals de bijgestelde begroting 2017. Verder werd besloten vanaf 2019 de landelijke afdracht voor de VISpas met 1 euro te verhogen tot 15 euro per jaar. Deze afdracht was al meer dan twaalf jaar niet verhoogd. De landelijke afdracht voor de jeugdVISpas en extra VISpas blijft gelijk. De vanuit de federaties aangedragen bestuursleden werden allen herkozen voor de periode 2017-2018. Van voorzitter Menno Knip werd na een periode van zes jaar afscheid genomen. Hij stelde zich niet herkiesbaar voor een nieuwe, laatste zittingstermijn van drie jaar. Vice voorzitter Peter Paul Blommers prees hem voor het leiden van de organisatie en het meer verbinden van de leden federaties en specialistenorganisaties. Ook Frits Jager, voorzitter van Sportvisserij Midwest Nederland, sprak lovende woorden.


Op de algemene ledenvergadering werd afscheid genomen van voorzitter Menno Knip.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.