Peter Leentjes kampioen bootvissen 2017

3989
12 jun 2017

Peter Leentjes van ZHC de Zeenaald behaalde de zege van het Nederlands Kampioenschap Bootvissen 2017 door 35 vissen te vangen met een totaal van 35 punten. Louis van Bommel, HSV de Edelkaper, werd tweede met 29 punten en 28 vissen. Het brons ging naar Henri Karremans, HSV Heense Molense Sportvissers, met 31 punten en 27 vissen.

Voor het eerst werd het Nederlands Kampioenschap bootvissen van uit Stellendam gehouden. De sluis van “Neeltje Jans” was deze week dicht, vanwege onderhoud. De Maatje Adriana van rederij Hoogerwerf werd door schipper Johan speciaal overgevaren naar Stellendam, zodat het Nederlands Kampioenschap gewoon door kon gaan op de geplande datum. Ook het weer werkte mee, want de gehele dag scheen de zon en het was bijna windstil. De twintig overgebleven twintig sterkste bootvissers van Nederland maakten er een ongemeen spannende strijd van. 

De boot werd twee mijl voor de kop van de nieuwe Maasvlakte neergelegd. Een stek, waar veel vis werd gevangen, maar tweederde moest helaas ondermaats worden teruggezet. De maatse scharren, enkele botten en wijtingen werden direct gemeten en teruggezet, volgens het dit jaar ingevoerde “catch en release systeem”.

De aantallen door de vissers gevangen en getelde vissen ontliepen elkaar niet veel. De strijd werd daardoor ongemeen spannend. De vissers wisten van elkaar niet precies hoeveel vis iedereen ving en omdat de diverse soorten vis anders gewaardeerd werden, waren zelfs de aantallen gevangen stuks niet doorslaggevend. Voor schar werd namelijk 1 punt toegekend, voor wijting 2 en voor bot zelfs drie punten. Er werd druk gespeculeerd en na twee van de drie periodes van twee uur stond Henri Karremans ruim aan kop. Maar de wedstrijd is pas beslist na het laatste fluitsignaal. 

Aan bakboordzijde vochten Jeremy Stokx, Sjaak Verburg, Ernest Rispon, Peter Leentjes, Eric Goossens en Henri Karremans een verbeten strijd uit en uiteindelijk ging Peter Leentjes de bootwinst aan de haal. Aan stuurboordzijde had Frank van Schilt samen met Mark van Wanrooy lang de beste papieren, maar met een eindsprint kwam daar Louis van Bommel nog overheen. Hij werd daarmee uiteindelijk tweede totaal. Peter Leentjes werd verdiend Nederlands Kampioen. Peter Leentjes, Louis van Bommel en Henri Karremans vormden het sterke podium na dit spannend verlopen Nederlands kampioenschap. Opmerkelijk was ook dat de jeugdige visser Jeremy Stokx zich voor het tweede jaar achter elkaar plaatste voor de topcompetitie. 

                                                                   

Tijdens de topcompetitie die plaatsvindt in het najaar vanuit Vlissingen en Neeltje Jans, strijden de beste vijf deelnemers van elke zijde van de boot voor plaatsen voor de internationale wedstrijden.


 


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.