WK Feeder van start in snikheet Portugal

5422
23 jun 2017

In een bloedheet Portugal - waar de temperaturen oplopen tot boven de 40 graden - staat de Nederlandse Feeder-ploeg aan de vooravond van het Wereldkampioenschap. Na een week trainen en de officiële opening op donderdag is het dit weekend tijd voor het echte werk. Zaterdag en zondag gaan de deelnemende landen uitmaken wie goud wint op het WK Feeder.

Nederland heeft een goede trainingsweek doorgemaakt. Bondscoach Jan van Schendel zag zijn mannen goed presteren tijdens het oefenen. Al wil de vis niet echt meewerken. "Hoe verder we in de trainingsweek kwamen, hoe minder de vis ging bijten. En als we dan een aanbeet hadden, was het ook nog kunst de vis binnen te halen. Er wordt veel vis verspeeld. Gelukkig niet alleen door ons, alle landen hebben er last van."


Vissoorten

Door het gebrek aan veel vis, wordt er inmiddels ook getraind op het vangen van alvers. "Als de grote jongens niet meer willen bijten zul je op een andere manier aan je grammen moeten komen. Wij trainen dus ook op het vangen van alvers. Met de feeder-hengel nota bene. Niet wat je verwacht van een Wereldkampioenschap Feeder. Er wordt echter te weinig karper en carassio gevangen om je daar volledig op te focussen."


Kansen

Nederland heeft tijdens de trainingsweek laten zien met de grote jongens mee te kunnen doen. Arnout van de Stadt, Ramon Ansing, Marco Hofman, Theo Leyrik, Frank van der Schaft en Ben van Ek konden zich prima meten met deze grootheden in de wedstrijdvisserij. Maar een goede trainingsweek is geen garantie op eremetaal weet ook Van Schendel. "Het wordt een hele tactische visserij met zeker kansen voor Nederland. We zijn er klaar voor."


Het wedstrijdparcours


Nederland tijdens de openinsceremonie

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.