Sportvisserij Nederland officieel waarnemer Internationale Commissie voor Bescherming van de Rijn

4116
29 jun 2017

Op de onlangs gehouden Plenaire Vergadering van de Internationale Commissie voor Bescherming van de Rijn (ICBR) in Karlsruhe, is Sportvisserij Nederland aangesteld als officieel waarnemer. Dit houdt onder meer in dat we nu op het hoogste niveau kunnen meewerken aan internationaal herstel van belangrijke visbestanden, zoals die van de aal en zalm.

De Plenaire Vergadering van de ICBR in Karlsruhe op 21 en 22 juni stond dit jaar onder andere in het teken van de verdere verbetering van de ecologische passeerbaarheid van de Rijn en zijn zijrivieren voor vissen. Aan bod kwamen verder ook de vorming van een netwerk van bezoekerscentra in het Rijnstroomgebied, de ontwikkeling van een biologisch onderzoeksprogramma voor de Rijn in 2018 (Rijnmeetprogramma biologie 2018), de nieuwe Rijnstoffenlijst 2017 en diverse andere onderwerpen, zoals laagwater. Als officieel waarnemer zit Sportvisserij Nederland nu op het hoogste niveau aan tafel om mee te praten en beslissen over dit soort zaken.

Cruciale levensader

De Rijn is een cruciale levensader voor mens en natuur. Het rivierwater is een natuurlijke hulpbron, de aaneengeschakelde ecologische habitats zijn cruciaal voor de levensloop van trekvissen en de uiterwaarden zijn van groot belang om fluctuaties in hoog-en laagwater op te vangen. De ICBR wil de bevolking in het gehele, internationale stroomgebied van deze rivier hierop wijzen en zo het bewustzijn voor water- en milieubescherming vergroten. De ICBR verspreidt haar informatiemateriaal online, via brochures en ook onder bezoekerscentra aan vispassages of natuurreservaten. Meer informatie over de ICBR vind je op de website van de Commissie op www.iksr.org.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.