Nederland gastheer World Recreational Fishing Congress 2020

4022
24 jul 2017

Nederland is in 2020 de gastheer van de negende World Recreational Fishing Conference. Op de achtste en vorige week afgesloten editie in Victoria (Vancouver, Canada) kreeg Sportvisserij Nederland de organisatie van deze internationale sportvisconferentie toegewezen.

De World Recreational Fishing Conference (WRFC) wordt iedere drie jaar georganiseerd en is een wereldwijd platform waar vierhonderd wetenschappers, overheden en sportvisorganisaties bij elkaar komen om kennis en informatie te delen. Na eerdere edities in onder meer Brazilië en Canada, komt dit grote evenement in 2020 naar Nederland toe. Sportvisserij Nederland heeft hiervoor samen met de European Angler Alliance, de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur & Milieu, Wageningen Marine Research, Wageningen Universiteit en Radboud Universiteit op de vorige week gehouden conferentie een bid uitgebracht. De WRFC-organisatie verkoos het Nederlandse plan uiteindelijk boven dat van de Australische delegatie.

Meer informatie over het World Recreational Fishing Conference lees je in het septembernummer van Hét Visblad.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.