Team Maver Zammataro Nederlandse troef WK Korpsen Zoet

3534
26 jul 2017

Team Maver Zammataro neemt komend weekend namens Nederland deel aan het WK Zoetwatervissen voor Korpsen. Aan het Canal de Saint-Quentin in Noord-Frankrijk doet de winnaar van de Nationale Teamcompetitie 2016 een gooi naar eremetaal op de 37e editie van dit WK.

Na eerder dit jaar al een keer poolshoogte te zijn gaan nemen in Noord-Frankrijk, is het team Maver Zammataro sinds afgelopen maandag bezig met de trainingen op het wedstrijdwater. Dat blijkt een kanaal met heel veel facetten en uitdagingen te zijn. Zo vind je er smalle en brede stukken, met respectievelijk veel en weinig stroming, en is er zelfs een vak dat helemaal losstaat van de andere sectoren en op ruim een kwartier rijden van het verder aaneengesloten parcours ligt. De omstandigheden per vak zijn dus zeer verschillend.

Techniek en tactiek bepalen

Stefan Altena, Bert Aufderhaar, Leo Koot, Patrick Mulder, Peter Post en Patrick Broekhuizen (inclusief coaches/begeleiders John Vasse en John Mulder) zullen de trainingen tot en met vrijdag dan ook gebruiken om de juiste techniek en tactiek te bepalen. Daarbij is het de kunst om ieder vak op de juiste manier te benaderen, aangezien de visserij per vak flink kan verschillen – net als het gewicht dat per sector nodig is voor een goed resultaat.


Stefan Altena in actie tijdens de training voor het WK Zoetwatervissen voor Korpsen.

Hoofdmoot kleine vis

Zo vormden bij de training op dag één in vak C voorn en baars de hoofdmoot, met als bonus enkele platten die op de lange hengel en matchhengel werden gevangen. De gewichten van tussen de 3 en 7 kilo werden diezelfde dag in vak B echter niet gehaald, zo spotte de bankrunner van dienst. Daar vormden kleine visjes de hoofdmoot van de vangsten die tussen de 1 en 3 kilo schommelden. Dat roept de vraag op hoe goed deze kleine vis blijft azen na een volle week vissen en voeren.

Technische visserij

Dat het een moeilijke en technische visserij wordt, bleek ook op de tweede trainingsdag. In vak E ving het Maver Zammataro team gewichten tussen de 1,5 en 3,5 kilo. Ook in vak A bleek het op één box aan de buitenkant na sprokkelen geblazen te zijn met een visserij op voornamelijk baars, pos en voorntjes tussen het rijkelijk aanwezige wier en groen. Frequent wisselen van afstand, diepte en methode om zoveel mogelijk grammen te vangen, zal hier van doorslaggevend belang zijn.

Officiële training en wedstrijden

Bij de trainingen van vandaag en morgen zullen de andere vakken aan een nadere inspectie worden onderworpen door de Nederlanders, waarna op vrijdag de voorbereidingsweek wordt afgesloten met de officiële training. Daarbij zullen de teams niet het achterste van hun tong laten zien om de concurrentie niet onnodig wijzer te maken met het oog op de wedstrijden die zaterdag en zondag plaatsvinden. Volg de WK-verrichtingen van het Maver Zammataro team op hun Facebookpagina en de website van Sportvisserij Nederland. 

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.