Nieuw: World Crank Cup

4694
07 aug 2017

Nederland is met de World Crank Cup een nieuwe roofviswedstrijd rijker. Deze qua opzet bijzondere krachtmeting die op 5 en 6 oktober op de Amer en Merwede wordt gevist, dient een groter doel: het op de kaart zetten van de sportvisserij bij de politiek, overheid, media en het bedrijfsleven.

Drijvende kracht achter de World Crank Cup is Willem Stolk. “Deze wedstrijd wijkt af van de andere, bestaande evenementen. Zo kunnen de vijftien deelnemers zich niet inschrijven, maar worden ze uitgenodigd door de organisatie. Voorwaarde daarvoor is dat ze minimaal een kampioenschap/wedstrijdwinst op hun naam moeten hebben staan. Op die manier krijg je een hoge standaard en creëer je als het ware de Formule 1 van de hengelsport.”

100% controle

Daarbij vist iedere deelnemer individueel vanuit de boot en uitsluitend werpend met crankbaits/pluggen van 3 t/m 15 cm lengte. Om erop toe te zien dat deze en andere regels worden nageleefd, zit er in iedere boot een controleur. “Die meet de vissen en zet deze ook op de foto, zodat over de vangsten en puntentelling geen enkele twijfel kan ontstaan. Dat wil je ook niet hebben met prijzen van € 5.000, 3.000 en 2.000,- euro voor respectievelijk de nummer één, twee en drie.” Leerlingen van het Wellant college (de Sportvisacademie in Gorinchem) zijn in het kader van een stage voor hun opleiding betrokken geweest bij de totstandkoming van het wedstrijdreglement.

Verbinding en lobby

Het zoeken van verbinding staat centraal bij de World Crank Cup. Stolk: “De focus op de verhalen van de deelnemers, dragen bij aan de uitstraling van de sportvisserij. Door die naar een hoger plan te tillen, kan het bereik van de hengelsport groter worden. Zo zet je de sportvisserij in het Benedenrivierengebied – en de economische waarde daarvan – op de kaart bij de politiek, overheid, ondernemers en media. Het evenement dient dus zeker ook als platform voor de hengelsportlobby.”


Willem Stolk is initiatiefnemer van de World Crank Cup.

Blijf op de hoogte via de Facebookpagina van de World Crank Cup.Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.