Sharkatag 2017 groot succes (video)

4773
09 aug 2017

Met 183 haaien in slechts twee visdagen, was de zesde editie van Sharkatag de meest succesvolle tot nog toe. Ook besteedden landelijke media volop aandacht aan dit bijzondere evenement van Sportvisserij Nederland.

Sharkatag 2016 leverde niet de meeste haaien op – bij de editie van 2013 werd meer gevangen, maar toen werd er drie dagen gevist – maar dat kwam omdat de harde wind en de ruwe zee uitvaren op dag twee onmogelijk maakte. De organisatie regelde daarop voor de derde en laatste dag een extra boot, zodat een aantal mensen alsnog mee de Noordzee op kon. Dat leverde een hoop blije gezichten op van mensen die hun eerste haai vingen.


Videoverslag Viskid BOAZ

Viskid Boaz, onder meer bekend van het programma 'Bart leert vissen' was ook een dag aanwezig tijdens Sharkatag en maakte de volgende video:Veel grote haai

Op donderdag werden 73 haaien gemerkt, op zaterdag zelfs 110. Opvallend was dat dit jaar naast kleine en middelmaatjes ook opvallend veel grote haaien werden gevangen. Er kwamen meerdere vissen van boven de meter aan boord, met als grootste exemplaar een vis van 104 cm. Verder werden er verschillende ruwe haaien (geen echte kanjers) en drie pijlstaartroggen gevangen. Ook werd een aantal grote vissen verspeeld – gevlekte gladde haai, rog en wellicht zelfs een grote ruwe haai.

Merken en media


Naast de waardevolle bijdrage die alle gemerkte haaien – plus de terugvangst van een reeds eerder van een tag voorzien exemplaar – leveren aan het onderzoek naar de haaienpopulaties in de Noordzee, doet Sharkatag het ook ieder jaar goed in de media. Zo besteedden onder meer het NOS Radio 1 Journaal, Trouw, Algemeen Dagblad, SBS Hart van Nederland en RTL Nieuws aandacht aan dit evenement. Daarmee was de zesde editie van Sharkatag op alle fronten een groot succes.

Omroep MAX: Jaws in de NoordzeeCollega en mede-organisator van Sharkatag Niels Brevé was onlangs te gast in het radio programma Tijd voor Max op NPO5. Luister hier het uitgebreide interview terug:
  1. Deel 1
  2. Deel 2


Niels Brevé

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.