Nederland 7e en 9e op WK Zoetwatervissen Junioren

4116
14 aug 2017

De Nederlandse U25 en U20 ploegen zijn afgelopen weekend respectievelijk 7e en 9e geworden op het WK Zoetwatervissen Junioren. Aan het Ierse Inniscarra Lake waren de Fransen oppermachtig en wonnen in beide categorieën. Bondscoach Nico Bakkernes is tevreden met het resultaat.

“Gezien de omstandigheden en concurrentie hebben we een uitstekende score neergezet”, zegt Bakkernes. De Nederlandse junioren moesten hun meerdere erkennen in landen die veel ervaring hebben met de voornvisserij. “Er moest op snelheid worden gevist. Dat zijn wij niet gewend. Maar de jongens hebben stuk voor stuk enorme progressie geboekt dus ik ben trots op hun prestatie.”

Hard werken

Frankrijk was onverslaanbaar en werd zowel individueel als met het team in alle categorieën wereldkampioen. “Zij hebben veel ervaring met de snelle visserij op voorn. Als je nagaat dat zij gemiddeld 55 vissen per uur vingen en wij 30, dan is het klasseverschil duidelijk”, vertelt de bondscoach. Het was tijdens de wedstrijddagen hard werken voor de junioren. “Na elke twee vissen een balletje voer met wat casters, hennep en geknipte wormen en weer door. Je was vier uur lang continu bezig en moest de hele tijd scherp blijven.”


Het Inniscarra Lake vormde een prachtig decor voor dit WK Junioren.

Alleen vaste stok

Aan het Ierse meer visten de junioren uitsluitend met de vaste stok op 11,5 en 13 meter op voorn en een enkele bliek. Bakkernes: “In tegenstelling tot de trainingsdagen, bleef de beet van de voorn er tijdens de wedstrijddagen constant in. Daarom besloten wij de matchhengel te laten voor wat het was en ons te focussen op de vaste stok. Ze konden de jongens zich volledig concentreren op één visserij.”

Eerste WK

Het WK Junioren U25 was de eerste grote internationale wedstrijd voor het coach-duo Nico Bakkernes en Dieter Friederichs. Eerstgenoemde blikt tevreden terug op zijn eerste WK als bondscoach. “Het is uitstekend bevallen. Samen met de coaches
Ron Steijvers en Eddy Rijken van het U20 team hebben een hechte groep gecreëerd en goed samengewerkt. Dieter heeft natuurlijk ontzettend veel wedstrijdervaring en ik denk dat het ons goed is gelukt om onze ideeën en tactieken over te brengen op de jongens.” 

Eindresultaat U20 Teams


Eindresultaat U25 Teams
Bekijk de volledige uitslag op de Facebook-pagina van FIPSed.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.