Oranje dames outsider bij WK Zoet in Hongarije

4029
22 aug 2017

Komend weekend gaat het vrouwenteam van Sportvisserij Nederland in Hongarije de sportieve strijd aan op het 24e WK Zoetwatervissen voor Dames. De Oranje equipe is geen uitgesproken titelfavoriet, maar kan als outsider hopelijk wel voor een mooie verrassing zorgen.

Op dit moment is de Nederlandse ploeg volop in training aan de rivier de Tisza (nabij Szolnok) om op zaterdag 26 en zondag 27 augustus zo goed mogelijk voor de dag te komen. Het team van de bondscoaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven bestaat uit een mix van ervaring en jong talent. Zo telt het zestal twee voormalig individueel wereldkampioenen: Ingeborg Audenaerd en Anja Groot. Anderzijds maken Mandy Swart en Daphne Janssen hun internationale debuut op dit WK. Floor Verhoeven en Wanda de Schouwer completeren de ploeg van Sportvisserij Nederland.Trainingsbox Nederlandse dames

Iedere vis telt

Om boven de circa twintig andere landenteams uit te steken, zullen de Oranje dames aan de Tisza (zo’n 100 kilometer ten zuidoosten van Boedapest) alles uit de kast moeten halen. Het omvangrijke en gevarieerde visbestand – brasem, voorn en alver, maar ook op meerval, karper en graskarper – maakt het mogelijk om diverse technieken en strategieën toe te passen om je in de prijzen te vissen. Daarbij telt letterlijk iedere vis, groot of klein: op de geldende wettelijke minimummaten in Hongarije wordt tijdens het WK een uitzondering gemaakt.


Gevaarlijke outsider

Aan de hand van de trainingsresultaten bepalen de bondscoaches welke vijf dames de ploeg vormen die op zaterdag het spits af bijt. De WK-wedstrijden beginnen na een voorbereiding van twee uur om klokslag 10.00 uur en eindigen om 14.00 uur. Nederland is niet de uitgesproken favoriet voor de wereldtitel, maar kan als gevaarlijke outsider de Engelsen en Hongaren mogelijk verrassen. Na de grote successen van de Oranje Leeuwinnen en Daphne Schippers, zou het natuurlijk fantastisch zijn als de Nederlandse vissende dames zondag in Hongarije op het podium staat met een gouden medaille.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide