Aan de slag met de jeugd: Cursus viscoach en vismeester

3817
30 aug 2017

Sportvisserij Nederland organiseert voor vrijwilligers van aangesloten verenigingen en federaties op het gebied van Jeugdwerk de Cursus Viscoach en de Cursus Vismeester. Beide cursussen zijn gericht op de praktijk aan de waterkant en in de 'klas'. Om ervoor te zorgen dat de cursisten de cursus zoveel mogelijk zelf in eigen tijd kunnen invullen is er een huiswerkprogramma, dat bij de cursus Viscoach wordt afgesloten met een online examen, gevolgd door een cursusavond. Tijdens de cursusavond Vismeester geven de cursisten een korte presentatie, die thuis is geoefend.

Cursus viscoach

Tijdens de Cursus Viscoach leer je met groepen kinderen om te gaan, ze op hun gemak te stellen en enthousiast te maken voor het vissen. Daarnaast maak je kennis met verschillende manieren om kinderen iets te leren.

Om dat op een goede manier te kunnen doen moet je zelf natuurlijk minimaal beschikken over voldoende basiskennis en basisvaardigheden. Deze worden behandeld voor het vissen met de vaste stok, het karpervissen en het vissen op roofvis. Tenslotte kun je na deze cursus een leuk pakket aan activiteiten bieden, waarbij kinderen al doende leren vissen.

Lees hier meer over de Cursus viscoach


Waar en wanneer?

In het najaar van 2017 wordt de Cursus Viscoach gehouden op:
  • woensdagavond 20 september 2017, Sportvisserij Nederland te Bilthoven

Hier staat het inschrijfformulier om je aan te melden voor de Cursus Viscoach.


Cursus Vismeester

De Cursus Vismeester wordt in het kader van het Vissenschool project als vervolgcursus op de Cursus Viscoach georganiseerd.
De cursus is bestemd voor vrijwilligers die willen optreden als vismeester van een aangesloten vereniging of federatie. De cursus duurt een avond, bevat een huiswerkprogramma, een door de cursisten voor te bereiden 'oefenles' en sluit af met een praktijkstage. De cursus is sterk gericht op de praktijk van een visles in de klas.

Lees hier meer over de Cursus vismeester


Waar en wanneer?

In het najaar van 2017 wordt de cursus Vismeester gehouden op:
  • dinsdagavond 28 november 2017 Sportvisserij Nederland te Bilthoven

Inschrijven

Schrijf je hier direct in voor de Cursus Vismeester.

Bekijk hieronder een voorbeeld van een visles op Basisschool Johannes Bogermanschool in Genemuiden. Ook een visles op school organiseren? Neem dan contact op met Gerwin Gerlach van Sportvisserij Nederland via dit mailadres of bel 030 - 60 58 400).


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.