Nederland outsider op WK Zoetwatervissen

4825
06 sep 2017

Dit weekend vindt aan het kanaal Charleroi-Brussel het 64e WK Zoetwatervissen voor senioren plaats. Op 9 en 10 september doet Oranje bij het Belgische Ronquières als mogelijk gevaarlijk outsider mee aan dit sterk bezette WK.In België verzamelt zich dit weekend de wereldtop van het zoete wedstrijdvissen met de dobber. Met maar liefst veertig deelnemende landen zijn vrijwel alle internationale wedstrijdcracks present aan het kanaal Charleroi-Brussel. “We zijn dan ook zeker geen topfavoriet”, zegt bondscoach Jan van Schendel. Hij tipt Engeland, Italië, Frankrijk, Tsjechië en gastland België als de grote kanshebbers. Maar wellicht kan Nederland als outsider voor een stunt zorgen en net als in 2014 in Kroatië weer de wereldtitel pakken.


Technische visserij

“We zijn in de trainingen tot nu toe best aardig bezig als je het vergelijkt met de uitslagen van de rest, dus dat geeft vertrouwen”, schetst Van Schendel de situatie halverwege de voorbereidingsweek. Er zit niet zo heel veel vis op het parcours en wat er zwemt is vooral kleine voorn met af en toe ook een groter exemplaar tussendoor. “Met een paar kilo vis kun je vermoedelijke al een goed resultaat neerzetten. Het wordt dus een hele specifieke, fijne en technische visserij. En daarmee denk ik ook een mooi WK.”

Oranje subtopper

Hoewel het WK dichtbij Nederland plaatsvindt en Oranje al twee keer een lang weekend op het parcours heeft getraind, zegt Jurgen Spierings dat de Nederlanders daar niet automatisch mee in het voordeel zijn. “We hebben wel wat dingen ontdekt waarop we voortborduren, maar het is afwachten hoe de visserij zich gedurende de trainingsweek ontwikkelt – tot nog toe was het iedere dag weer anders.” Een top tien klassering zou volgens Spierings tot de mogelijkheden behoren. “En dan het liefst zo hoog mogelijk.” 
Het WK-team

Volg WK Zoet Senioren

Of het Stefan Altena, Ramon Ansing, Arjan Klop, Ramon Pasmans, Jurgen Spierings en Sjors Milder onder leiding van de bondscoaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven gaat lukken om potten te breken op het WK, weten we dit weekend. De wedstrijden vinden op zaterdag en zondag van 10.00 tot 14.00 uur plaats, waarna in de loop van zondagmiddag de einduitslag bekend wordt gemaakt. Op de Facebookpagina van Sportvisserij Nederland blijf je op de hoogte van de verrichtingen van Oranje.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide