Bijna vroegtijdig einde voor Vis TV-presentator Ed Stoop

48785
22 sep 2017

Vis TV-fenomeen Ed Stoop (65) kondigde – vanwege zijn naderende pensionering – onlangs aan in 2018 te stoppen als presentator, maar leek dat gisteren bijna voortijdig en zelfs in het harnas te doen! Tijdens opnames voor Vis TV seizoen 2018 op het Oostvoornse Meer, leed de bekende Hagenees namelijk schipbreuk.

Vissend vanuit een kajak kreeg Ed plots een aanbeet van een forel. Omdat Ed’s hengel achter hem in een hengelsteun rustte, moest hij zich omdraaien om deze te pakken. Daarbij maakte de bekendste vissende Nederlander de kapitale fout om te ver naar bakboord over te hellen. In samenspel met de stevige wind en de golven deed dit de kajak omslaan. Gevolg: de presentator geheel gekleed en in waadpak kopje onder.Reddingsvest


“Geschrokken ben ik nog niet eens zozeer”, reageert Ed na afloop nuchter op de hachelijke gebeurtenis. De pensionado in spé: “Daarvoor ging het allemaal veel te snel. Wat ik wél beangstigend vond en op dat moment niet direct besefte, was het reddingsvest om mijn nek dat zich uit zichzelf opblies. Daardoor dacht ik even dat ik klem zat onder de kajak en mijn laatste seconden waren geteld.”

Gelukkig dreef de cameraboot slechts een paar honderd meter van Stoop vandaan. “Al leken minuten wel uren te duren.” In de 22 jaar dat Ed Stoop Vis TV presenteert, had zich niet eerder een dergelijk bijna-drama voltrokken.Slok zout water


Ed vervolgt: “Daar lag ik dan, met een slok zout water in mijn strot en één hand met al mijn kracht de omgeslagen kajak vasthoudend. In mijn andere hand had ik nog steeds de hengel beet, en de forel hing er nog aan ook!” Collega-presentator én vismaat Marco Kraal zag het vanaf een afstand allemaal gebeuren. “Het was even paniek in de tent, ik heb mijn longen uit mijn lijf geschreeuwd richting de cameraboot toen ik zag dat het foute boel was bij Ed.Dat hij in alle consternatie trouwens zijn hengel niet heeft losgelaten en zelfs de vis die eraan hing uiteindelijk ving, getuigt wat Kraal betreft van karakter. Sportvisserij Nederland – waar Ed Stoop al ruim 33 jaar werkzaam is – gunt de presentator natuurlijk van harte dat hij vanaf komend voorjaar van zijn welverdiende pensioen kan gaan genieten.Onno Terlouw, hoofd Communicatie bij Sportvisserij Nederland: “Al zal Ed’s afscheid straks – net als bij de vele trouwe kijkers van Vis TV – met pijn in ons hart zijn. Een afscheid in het harnas werd gelukkig voorkomen dankzij een degelijk reddingsvest en onzinkbare kajak.”


Filmbeelden


Van de hele gebeurtenis zijn overigens ook (hilarische) filmopnames gemaakt. Om deze te zien, zul je nog even moeten wachten tot het nieuwe seizoen van Vis TV, dat in maart 2018 weer van start gaat.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide