Evezet Teamcompetitie Dames en Junioren U20 bij Hellevoetsluis

3136
22 sep 2017

Komend weekend organiseert Sportvisserij Nederland de eerste twee wedstrijden van de Nationale Teamcompetitie voor Dames en Junioren onder 20 jaar. Gemengde teams, bestaande uit vrouwen en mannelijke junioren, zijn eveneens toegestaan.

Het Kanaal door Voorne vormt het wedstrijdparcours, een circa 35 meter breed kanaal met een goede visstand. Aan de wedstrijdvissers de eer om te proberen een deel van die visstand te vangen en tijdelijk, oftewel van 12.00 tot 16.00 uur, in de daarvoor bestemde grote leefnetten te bewaren. Na het eindsignaal om 16.00 uur volgt de weging van de vangst en kan per dag het klassement worden opgemaakt. 

Dobbervissen

Vissen mag uitsluitend met hengels die zijn voorzien van een dobber, zoals de vaste hengel, match- en bolognesehengel. Dus geen winkle pickers en feederhengels of andere manieren van ‘zinkvissen’. In totaal zijn voor deze competitie 64 wedstrijdvissers ingeschreven, verdeeld over 16 teams van elk vier vissers. Teams waar zeker rekening mee moet worden gehouden, zijn het Van den Eynde Turboteam met o.a. regerend wereldkampioene Anja Groot, maar ook de Free Angels met voormalig wereldkampioene Ingeborg Audenaerd.

Kom kijken

Wie ook de hele voorbereiding voorafgaande aan de wedstrijden wil volgen, doet er verstandig aan zich al om 10.00 uur naar het parcours te begeven. Bezoekers zijn van harte welkom.
Na afloop van beide wedstrijden volgt geen prijsuitreiking en huldiging. Deze vinden pas in november plaats tijdens het Sportvisserij Nederland Topsportgala in Papendal.Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide