Derde wedstrijd PKC prooi voor Zeebaars 1

2647
25 sep 2017

Op zaterdag 23 september streek de PKC-karavaan neer op de stranden van Domburg voor de derde wedstrijd, meetellend voor het Nederlands Kampioenschap 2017. In deze competitie over vijf wedstrijden strijden 34 teams voor de ereplaatsen. Nadat de dagen ervoor flink getraind was, bleek dat de vangsten niet alleen zeer divers waren, maar dat ook mooie aantallen verwacht konden worden. Maar hoe anders zou dat op zaterdag (wedstrijddag) uitpakken. Was de oorzaak de overvloedige zonneschijn of de draaiende wind? Feit was dat de deelnemers alles op alles moesten zetten om vis aan de haak te slaan.


Zoals zo vaak wordt het wedstrijdverloop bepaald door het maken van de juiste keuzes op het juiste moment. Vandaag bleek de tactiek om eerst op afstand te vissen, tijdens de getijdewisseling dichtbij om vervolgens bij het opkomen van het water opnieuw ver weg het aas aan te bieden. En dan praten we al snel over meer dan 100 meter. De vissers die dit het snelst in de gaten hadden, wisten de meeste vis te vangen. In vak A ging bijvoorbeeld Remco Geuze van het Spro Zeevisteam als een raket van start en had in mum van tijd vier scharren in zijn emmer. Daarna viel hij stil, maar in het laatste deel van de wedstrijd kwamen er nog vijf bij. Maar toen was hij al te laat om Marc Huijps (Grauvell) en Bas Hollander (Nipro) nog in te halen die in het middengedeelte een aantal baarzen wisten te vangen.
Hoewel dit wedstrijdverloop ook in de andere vakken zichtbaar was, kon ook de stek bepalend zijn. Had je net een “putje voor de deur” of een palenrij in de buurt, dan kun je hier voordeel van hebben omdat dit net de plekken zijn die de azende vis opzoekt. Aan de andere kant kan zo’n stek ook nadelig zijn, met name als er veel plantenresten in het water zweven die zich hier juist ophopen.

Doordat de visvangst aan de magere kant was – de 170 vissers zouden uiteindelijk 435 vissen vangen – zou het zomaar kunnen gebeuren dat de teams in de uitslag dichtbij elkaar zouden komen. En dat bleek, want tussen het winnende team van de Zeebaars 1 en de runner-up Spro zat slechts één wedstrijdpunt. Beide teams hebben nu een gat van dik 10 punten op de eerste belagers: Nipro-team en de Zeenaald 2. Maar niets is onmogelijk. Zeker is dat met nog twee wedstrijden te gaan er spanning genoeg is voor een mooie ontknoping.

Op zaterdag 21 oktober wordt de competitie vervolgd met de vierde wedstrijd. Dan is het strand van Noordwijk the place to be. Foto’s en de complete uitslag van de afgelopen wedstrijd staan op de site www.korpsvissen.nl.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide