Nieuw: EVEZET Nationale Teamcompetitie Feeder 2018

4634
26 sep 2017

Het nieuwe beleidsplan wedstrijden (Als Team naar de Top, 2016 - 2020) is al even van kracht. Anderhalf jaar geleden is Sportvisserij Nederland gestart met het organiseren van wedstrijden in teamverband. Samen vissen omdat dat gezellig is, je van elkaar kunt leren en je deelt winst en verlies met elkaar. Ook worden alle internationale wedstrijden als land gevist. Waarom zouden wij dat in Nederland dan anders doen?

In navolging van de EVEZET Nationale Teamcompetitie voor het vissen met de vaste stok, ondergaat de feeder-competitie ook een transformatie. De afgelopen jaren kon je je als individu inschrijven voor de Topcompetitie Feeder. Volgend jaar (2018) heb je minimaal vijf teamgenoten nodig om deel te kunnen nemen. Binnen deze competitie gaan teams de strijd met elkaar aan. Net als tijdens een WK. Naast de teamuitslag wordt ook een individueel klassement opgemaakt.

Teamcompetitie
De Nationale Teamcompetitie Feeder wordt gevist over zes wedstrijden, verdeeld over drie weekenden. Je geeft een team op bij Sportvisserij Nederland van minimaal vijf en maximaal zeven vissers. Tijdens de wedstrijden vissen vijf vissers verdeeld over vijf vakken. Eventuele extra vissers zijn reserves en het team kan te allen tijde een visser vervangen door een reserve. De ploeg die over zes wedstrijden het minst aantal punten heeft verzameld, is winnaar van de Nationale Teamcompetitie Feeder. De individuele winnaar is Nederlands Kampioen Feedervissen.

Prijzen
De winnaar van de Nationale Teamcompetitie Feeder wordt het jaar opvolgend door Sportvisserij Nederland afgevaardigd naar het WK Feeder Korpsen. Inclusief (vooraf vastgesteld) budget om de reis mee te financieren. De nummers twee en drie wordt ook een internationale wedstrijd aangeboden met daaraan vastgekoppeld een bedrag om de reis te financieren. Voor de vierde en vijfde plaats wordt een geldprijs ter beschikking gesteld. Verder zijn er dagprijzen in de vorm van (kleine) geldbedragen. Tot slot zitten alle deelnemers van de Nationale Teamcompetitie Feeder in de nationale selectie waaruit de bondscoaches de WK Feeder-ploeg kiest (het landen WK).

Hoe nu verder?
Ben je enthousiast geworden? Probeer dan dit jaar nog een team samen te stellen. Wanneer je hulp nodig hebt bij het formeren van een team kun je Chris Groen (COW-lid) benaderen (via wedstrijden@sportvisserijnederland.nl). Hij koppelt vissers aan elkaar die op zoek zijn naar teamgenoten. In november van dit jaar komt de wedstrijdkalender en het reglement online. Dit reglement zal (zo goed als) conform FIPS/CIPS regels zijn. Vanaf begin december 2017 kun je je inschrijven voor de Nationale Teamcompetitie Feeder 2018. Zorg dat je er bij bent! 

De inhoud van deze nieuw op te zetten competitie is in overleg met bondscoaches (Jan van Schendel en Stefan Verhoeven), wedstrijdvissers (Peter van der Willik, Gerrit Ansing en Arnout van de Stadt) en Sportvisserij Nederland vastgesteld. Dit om een zo breed mogelijk draagvlak onder de vissers te creëren.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.