Teleurstellend resultaat WK Karpervissen

2635
26 sep 2017

Het WK Karpervissen in Hongarije is geëindigd in een teleurstelling voor het Nederlandse team. Ondanks de enorme inzet van 'onze jongens' wisten ze geen potten te breken en eindigden ze op de laatste plaats. Oekraïne heeft gewonnen, gevolgd door Roemenië op de tweede en Frankrijk op de derde plaats.

De coaches Wim Molendijk en Jack Wolfs kijken met gemengde gevoelens terug op het WK. "Op zich was het weer een geweldige en leerzame ervaring, maar er viel wel het één en ander aan te merken op de organisatie", aldus Wolfs. Daarmee doelt hij vooral op het uitzetten van de stekken.

Jack: "Vooral John en Ricardo waren vrijwel kansloos, omdat ze op een hol lopende oever opgesloten zaten tussen hun buren. Als ze meer dan 50 meter ver gooiden, kwamen ze al in het vak van hun buren. In het betreffende C-vak zijn afgelopen nacht zelfs enkele vissen verspeeld, omdat ze in de lijnen van een naastgelegen team verstrikt raakten."


Toch vis

Gelukkig wisten Henri Eshuis en Henk Meppelink in de slotfase van de wedstrijd nog drie karpers te vangen, zodat het team eindelijk van 'de nul' af was. Zo kunnen ze vanavond toch met opgeheven hoofd naar het eindfeest!

De definitieve uitslag en een sfeerfilmpje zijn te vinden op de Facebook-pagina van wereld sportvisbond FIPSed.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide