Finaleweekend Evezet Nationale Teamcompetitie

2716
29 sep 2017

Komende zaterdag en zondag is het slotweekend van de EVEZET Nationale Teamcompetitie dobbervissen. Aan het Limburgse Lateraalkanaal ter hoogte van Horn strijden 22 teams om de meest prestigieuze titel van het jaar. Binnen het klassement is alles nog mogelijk dus het belooft een ongekend spannende eindstrijd te worden.


Titelverdediger team Maver-Zammataro staat na vier wedstrijden aan kop van dé topsportcompetitie binnen de wedstrijdvisserij. Op de vijfde en zesde wedstrijddag kan er echter nog van alles gebeuren omdat de top vijf dicht bij elkaar zit qua puntenaantal. Bovendien strijden de 124 deelnemers individueel nog om de titel Nederlands Kampioen. Ook binnen dit klassement is nog van alles mogelijk.

Naar het WK

De teams die vissen in deze topsportcompetitie, bestaan uit vijf, zes of zeven vissers waarvan er gedurende de wedstrijden vijf aan de waterkant de strijd aangaan met de rest van het deelnemersveld. Teams kunnen bestaan uit zowel mannen, vrouwen als junioren. De winnende ploeg mag zich niet alleen beste team van Nederland noemen; ze worden ook afgevaardigd naar het WK Zoetwatervissen voor Korpsen in 2018.

Kom gerust kijken

Er mag bij de EVEZET Nationale Teamcompetitie uitsluitend worden gevist met de vaste hengel, matchhengel en/of bolognesehengel. Op beide dagen begint de wedstrijd om 11.00 uur en eindigt om 15.00 uur. Het wedstrijdwater ter hoogte van de Roermondseweg net buiten Horn is makkelijk te bereiken. Bezoekers zijn dan ook van harte welkom om de spannende eindstrijd bij te wonen. Na afloop van beide wedstrijden volgt er geen prijsuitreiking en huldiging. Deze vinden pas in november plaats tijdens het Sportvisserij Nederland Topsportgala in Papendal.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.