Kom in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018

3714
29 sep 2017

Op 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Dat lijkt nog ver weg maar politieke partijen stellen nú al hun verkiezingsprogramma’s op. Samen met het NOC*NSF roepen Sportvisserij Nederland en de federaties bestuurders van jouw vereniging daarom op om in actie te komen.

Een goede relatie tussen je hengelsportvereniging, de gemeente en lokale politiek kunnen alle partijen veel opleveren. De komende verkiezingen zijn bij uitstek dé gelegenheid om je vereniging en het hengelsportbelang onder de aandacht te brengen bij de lokale politiek en een mooie plek te geven in de verkiezingsprogramma’s van politieke partijen. De sportclubs, sportbonden en NOC*NSF kunnen dit samen realiseren, waarbij vooral de verenigingen de lokale politiek kunnen inspireren.Ondersteuning sportclubs om sport op de lokale agenda te zetten


Om jouw vereniging alvast op weg te helpen, hebben we een voorbeeldbrief (.docx) gemaakt die je kunt gebruiken om de hengelsport bij de lokale politiek onder de aandacht te brengen. Bij deze brief zit een extra blad met wensen waarmee je de brief specifieker kan maken voor je vereniging.

Wij adviseren om de brief op korte termijn aan de politieke partijen in jouw gemeente te sturen en contact te zoeken om een nadere toelichting te geven. Het beste is om de lokale politieke partijen rechtstreeks aan te schrijven, dit kan meestal per e-mail. De contactgegevens van de lokale politieke partijen vind je via de website van je gemeente bij ´gemeenteraad´ of via de griffie.

Ter voorbereiding heeft het NOC*NSF een e-zine (pdf) gemaakt waarin de ‘sportboodschap’ is toegelicht. Dit e-zine is reeds door het NOC*NSF aan de gemeenten gestuurd. Hierin wordt ook expliciet aandacht gevraagd om de buitenruimte en het stedelijk water geschikt te maken voor sportvissen. Verder is er een handleiding (pdf), flyer (pdf) en Infographic (pdf) gemaakt waarmee je in vier stappen inzicht krijgt in waarom, hoe en met welke onderwerpen je in gesprek kunt gaan met de lokale politiek.

Sportcampagne Teams in zoveel mogelijk gemeenten


In de komende periode worden door het NOC*NSF in zoveel mogelijk gemeenten Sportcampagne Teams ingericht. Samen met de lokale sportorganisaties gaat die campagneacties opzetten om sport onder de aandacht te brengen van de politiek. Jouw hengelsportvereniging kan daarbij aansluiten, samen met de andere sportverenigingen staan we immers sterker.

Wil je de relatie tussen je vereniging en de lokale politiek verder verbeteren, meld je dan aan om deel te nemen aan het Sportcampagne Team in uw gemeente via www.nocnsf.nl/gr2018. Daar vind je ook alle informatie over de sportcampagne.

Laat je federatie weten wanneer je vereniging hiermee aan de slag gaat. Wanneer je naar aanleiding van dit bericht vragen hebt, kun je contact opnemen met de federatie.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.