Start Topcompetitie Kustvissen Dames en Junioren 2017

3873
02 okt 2017

Op zaterdag 30 september 2017 werden de eerste twee Topcompetitiewedstrijden Kustvissen Junioren en Dames 2017 gevist. Uit deze selectie wordt zowel voor de junioren als de dames de selectie bepaald voor het WK Kustvissen 2018. Dit jaar is er voor het eerst de categorie U16 toegevoegd aan de topcompetitie van de jeugd. Sportvisserij Nederland heeft uitgesproken dat de intentie er is om met deze leeftijdsgroep permanent deel te nemen aan het WK kustvissen.

De eerste wedstrijd werd gevist over hoog water aan het Aardappeldal. Na het startsein bleek al snel dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Er kwam slechts een enkel visje in de emmers van de deelnemers. Dit resulteerde in een eerste wedstrijd met veel nullen.

Bij de U16 won Mathias Baas de eerste wedstrijd gevolgd door Maarten van Beek en Daan Kusse. Bij de tweede wedstrijd, werd Geert van Eenennaam winnaar mede dankzij een gevangen doublet . De 2e en 3e plaats gingen naar Maarten van Beek en Martijn Wisse.

Bij de U21 waren Eric Hollestelle met een mooie baars van 38 cm en Arjan Wisse met een baars van 36 cm, de spekkopers. Lange tijd was dit genoeg voor een top 1 en 2. Naar mate de wedstrijd vorderde en het water ging zakken kwam er toch nog wat vis op de kant. Ivan Gabrielse wist in het laatste half uur de vis te vinden, hij bracht er nog 3 boven water. Dit was uiteindelijk goed voor een
tweedede plek. Ook Arjan wist nog 2 visjes te vangen en dit was genoeg voor plek 1. Erik kon geen vis meer bij vangen dus bleef het bij 1 vis van 38 cm wat weer genoeg was voor plaats 3.

De 2de wedstrijd werd gevist bij de golfbaan. Hier hadden we te maken met afgaand water. De verwachting was dat hier toch wel iets meer vis te vangen zou zijn. Gelukkig bleek dit ook waar te zijn. Uiteindelijk waren er maar 3 vissers zonder vis. Danny Ruijten ging hard van start door al na 2 minuten een mooie baars te vangen, Het was wel goed zoeken waar de vis zat. De een ving ze kort en de ander wist ze weer ver weg te vangen, Opvalland was dat er weinig zeebaars gevangen werd. De meeste zeebaars wat er gevangen werd was klein van maat. Arjan Wisse kreeg weer vis te pakken en met een derde plek in de tweede wedstrijd staat hij in de tussenstand op een eerste plaats.

Ivan bleef op afstand vissen. Hier wist hij toch genoeg vis te vangen voor een 6de plaats. Met de 2 vanuit de eerste genoeg voor een 2de plaats in de tussenstand. Danny wist door gedegen door te vissen een mooie gedeelde eerste plaats te vissen en met zijn 7de plek uit de eerste wedstrijd staat hij netjes op een derde plek. Ook Erik kon zich staande houden in de top van de tussen stand. Samen met Ivan en Danny heeft hij nu 8 punten. Op een kleine achterstand volgen met 13 punten Jeremy Stokx en Machiel Wielaard.

Ook bij de dames waren er de eerste wedstrijd maar vijf deelneemsters die vis aan konden bieden. Clarinda van de Zande behaalde deze wedstrijd de meeste cm vis en kreeg 1 klassementspunt, nrs 2 en 3 waren Francis Danen en Christel Verhage. De tweede wedstrijd werd gewonnen door Christel Verhage waardoor zij nu in het tussenklassement op plaats 1 staat. Zij wordt op de voet gevolgd door Francis Danen en de voorlopige derde plaats is voor Ingrid Maranus.