Team Maver-Zammataro wederom winnaar van de Evezet Nationale Teamcompetitie

4498
02 okt 2017

Ook dit jaar is Team Maver-Zammataro het sterkste team in de EVEZET Nationale Teamcompetitie. Dit team bestaande uit Stefan Altena, Bert Aufderhaar, Patrick Broekhuizen, Leo Koot, Patrick Mulder, Peter Post en John Vasse, behaalde tijdens deze 6 wedstrijden durende competitie 171 klassementspunten en een totaalgewicht van 141.160 gram. Team Van Den Eynde Nederland pakt het zilver met 212 klassementspunten (93.190 gram) en het brons gaat naar Team The Dutch Lions met 220 klassementspunten (120.185 gram).

Uit het gouden team komt ook de Nederlands Kampioen Individueel. Patrick Broekhuizen wordt eerste. In 6 wedstrijden, waarbij het minste resultaat wordt geschrapt, heeft hij in totaal slechts 12 klassementspunten behaald. Zijn teamgenoot, Bert Aufderhaar wordt tweede met 14 klassementsppunten en Thijs Lupsen van Team The Dutch Lions komt op de derde plaats met 17 klassementspunten.

Team Maver-Zammataro heeft de keuze om te worden afgevaardigd naar het WK Clubs 2018 in Hongarije, naar de Interland Walterland 2018 of naar de IAM 2018 of soortgelijke wedstrijd. Ook is het mogelijk een geldprijs in ontvangst te nemen. De teams die op de plaatsen 2 tot en met 5 zijn geëindigd, mogen daarna hun keuze maken. De officiële prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Topsportgala d.d. 18 november as. te Papendal.

Lateraalkanaal
De vijfde en zesde wedstrijd van de EVEZET Nationale Teamcompetitie werden gehouden aan het Lateraalkanaal in Horn (vlakbij Roermond). Het uitzetten van het parcours op vrijdag heeft wel wat zweetdruppeltjes gekost. Toen scheen de zon immers nog. Helaas waren de omstandigheden op zaterdagmorgen wel anders. Het zonnetje liet zich niet meer zien en het regende dat het goot. Voor de wedstrijd begon lag er al een paraplu aan de overkant van het Lateraalkanaal. Ook tijdens de wedstrijd zeilde er nog een paraplu op z’n kop over het water. 

Vangst
De grote vissen liet zich weinig zien. Wel veel grondeltjes, maar die leggen niet zo veel gewicht in de schaal. Gelukkig wel aantallen. Er was een visser met een 212 visjes in zijn leefnet. Dat is toch bijna een visje per minuut. Aan het einde van de wedstrijd tijdens het wegen was het gelukkig droog en zodoende kon worden afgelezen dat Bert Aufderhaar er met de dagwinst vandoor ging.

De tweede dag in Horn was tevens de laatste wedstrijd van de EVEZET Nationale Teamcompetitie. Gelukkig waren de weersomstandigheden een stuk beter. Uiteindelijk wist Thijs Lupsen het hoogste gewicht van de dag te noteren. Hij sloot daarmee de competitie als dagwinnaar af en verzekerde zich van de derde plaats in het eindklassement individueel.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide