Visblad TV: snoeken houden van streamers! (video)

18170
26 okt 2017

Dat je met de vliegenhengel en een forse streamer – ook wel bekend als ‘de halve kip’ – prima op snoek kunt vissen, is allang geen geheim meer. Voor het antwoord op de vraag hoe je dat als beginner nou precies aanpakt, gingen we op stap met snoek- en vliegvispurist Bart Koper uit Nieuw-Vennep.

Bart heeft voor deze opnamen van Visblad TV gekozen voor een polder nabij Purmerend. Een wirwar van sloten en plasjes, vaak niet meer dan een meter diep. Bovendien staat het op veel plekken nog vol met waterplanten – iets wat vissen met elk ander kunstaas dan de streamer bemoeilijkt. Kunstvliegen zoals streamers – of ze nu groot of klein zijn – laten zich door de enkele, ietwat afgeschermde haak immers beter en gemakkelijker tussen de planten door manoeuvreren. Beter dan spinners, pluggen en andersoortig spul dat is voorzien van dreggen.

Check de nieuwe Visblad TV hieronder:Samen met presentator Ed Stoop - die voor de gelegenheid een streamer aan zijn ultralichte spinhengel heeft gehangen - gaat hij op pad langs de fraaie polderwateren rond Purmerend. Veel kijkplezier en lees voor meer tips & tricks het bijbehorende artikel in het novembernummer van Hét Visblad (pag. 20 t/m 23)!

Nog geen abonnee? Ga dan naar www.hetvisblad.nl en sluit voor slechts € 12,95 een jaarabonnement (12 nummers!) af, inclusief een fraai welkomstgeschenk!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.