Voorlopige 1e plaats voor het WK Kustvissen Dames Team in Zuid Afrika

3966
09 nov 2017

Na twee dagen staat het Nederlandse damesteam op een voorlopige eerste plaats bij het WK Kustvissen Dames in Zuid Afrika. Na de eerste dag 1 klassementspunt en de tweede dag 4 klassementspunten te hebben gehaald, hebben zij een totaal van 5 punten. Portugal staat op een tweede plek met 8 klassementspunten. Duitsland heeft eveneens 8 punten maar doordat zij minder vangstgewicht hebben, staan zij nu derde.

Nadat het Nederlandse dames team zondag ochtend aangekomen was Langebaan werden de visspullen uitgepakt en de wedstrijdparcoursen bezocht. Tijdens de trainingsdagen werd er gevist en meestal vrij goed gevangen. De vangst bestond voornamelijk uit gitaarroggen een enkele rog en een paar zee meervallen. 

Zondag 5 november jl. was de officiële opening en tijdens de straatparade was er een indrukwekkende vliegshow.

   

Tijdens de officiële trainingsdag werd er gevist aan de Golden Boulevard in Brittania Bay, een schitterend strand maar niet om vis te vangen. Het goede parcours werd gemeden om de vissen wat rust te gunnen voor de komende dagen. Het grote probleem bij dit strand zijn de gigantische hoeveelheid zeeslakken, als je je handen wast en er zit wat visafval aan komen er gelijk honderd uit de grond. Bij de dames werden er deze dag maar 2 vissen gevangen over het hele parcours, 1 voor Portugal en 1 voor Engeland. Onze dames hielden allemaal de nul.

Oranje boven op WK Kust Langebaan Zuid-Afrika.

Na het vele voorbereiden en trainen was het eindelijk zover. De eerste wedstrijd van dit WK werd vervist met een zacht windje en een sterke zon. We hebben goed getraind maar tijdens de wedstrijd kun je pas zien hoe je presteert ten opzichte van de andere landen.
We gingen flitsend van start, na 1 uur vissen hadden Linda, Christel, Sharona en Susan een eerste plaats in hun sector. Maar de wedstrijd duurt vier uur dus de dames werkten hard om deze voorsprong vast te houden. In sector A eindigde Linda van de Velde met maar liefst 44 vissen. Lange tijd dachten we aan de eerste plaats maar Linda miste een paar wat grotere vissen daardoor eindigde ze op de 4e plaats. Andere in haar vak hadden bijvoorbeeld met 31 vissen meer gewichtspunten, maar voor het team is een 4e plaats in de sector goed.

In het B vak stond Christel Verhage die een ijzersterke 2e plaats behaalde. Maar liefst 39 vissen wist zij te vangen met 32900 gewichtspunten. Onze nieuweling Sharona Mol-de Winter stond te stuiteren van de spanning in de C-sector. Ze kende een vliegende start met 10 vissen in het eerste uur. Toen kenterde het getijde en was het sprokkelen maar ze pakte toch nog een 7e plaats met 17 vissen en 11150 punten. Susan Stuijts viste zich naar een geweldige 2e plaats in het D vak. Ook Susan ging hard van start een middelmatige vangst tijdens het veranderen van het getijde maar ving het laatste half uur nog een paar mooie vissen. Met 19 vissen en 12140 punten pakte ze deze voor het team belangrijke 2e plaats. Clarinda van de Zande had een slechte start maar in het vak bij Clarinda waren de vangsten een stuk minder en was het zwoegen met de grote kelp wieren voor haar visstek. Haar doorvissen werd beloond op het einde met de grootste vis van deze dag een gitaar rog van precies 1 meter. Met 8 vissen en 7360 punten werd ze nog mooi 3e in haar vak.

      

Het feest was compleet toen na het opmaken van de stand onze Nederlandse dames de eerste plaats opeisten. Op een tweede plaats Portugal en op de derde plaats Spanje. We zijn sterk begonnen maar er komen nog 3 zware dagen aan.

Clarinda van de Zande wint 2e dag WK kust dames Langebaan Zuid-Afrika

De tweede dag van het WK begon onder heerlijke weersomstandigheden, 25 graden en een verkoelend windje uit de zee. De dames stonden vol vertrouwen aan het water met de schitterende prestatie van de dag ervoor.

Susan Stuyts stond in het A vak waar de vangsten slecht waren. De Nederlandse dames blinken uit wanneer er veel en snel vis gevangen moet worden maar dat was vandaag niet in elk vak zo. Susan kwam niet lekker in de wedstrijd en wist maar 2 vissen te vangen met 1090 vangstpunten een 11e plaats in het vak. In het B vak stond Sharona Mol hier was het ook sprokkelen voor een visje. Ondanks haar inzet lukte het haar niet om veel te vangen. Met 2 vissen 1620 punten eindigde ze hiermee op een 10e plaats in haar sector. In het C vak viste Christel wederom een ijzersterke wedstrijd. Ze verdriedubbelde haar buren en hoefde maar 1 iemand voor laten gaan. Met 16 vissen en 9390 punten eindigde Christel op een belangrijke 2e plaats. Linda van de Velde viste zoals altijd goed en haalde ze 28 vissen boven water. Helaas waren haar vissen wat klein en eindigde ze op een 6e plaats maar pakte voor het team weer belangrijke punten.

   

De topper van de dag was Clarinda van de Zande. Ze had een vliegende start en gaf deze voorsprong niet meer uit handen. Met maar liefst 41 vissen goed voor 28390 punten greep Clarinda niet alleen een 1 in haar vak maar ook een algemene 1e plaats van deze dag.

In het landenklassement pakte we deze dag een 4e plaats en staan we na 2 dagen nog steeds op de eerste plaats. Dus de spanning met nog 2 dagen te gaan stijgt en iedereen staat te trappelen om weer het strand op te gaan.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.