Zowel de Oranje-dames als -heren eerste in het tussenklassement WK Kustvissen

3546
10 nov 2017

De spanning stijgt, zowel het Nederlandse dames- als herenteam staan bovenaan in het tussenklassement van het Wereldkampioenschap Kustvissen 2017 in Zuid Afrika. Het dames team houdt met haar 8 klassementspunten Portugal met 1 punt op afstand. Spain volgt dit duo met 13 punten. Individueel leidt Christel Verhage het klassement met 23 punten. Bij de heren staan zowel Nederland als Frankrijk met 13 punten aan de top. Brazilië staat op de derde plek met 15 punten. In het individuele klassement staat Frank Peene op een tweede en Rob Punselie op een vijfde plaats.

Verslag Benny Wijnings, coach WK Kust Damesteam

De derde en voorlaatste wedstrijd werd wederom vervist aan dwarskersbos. Elke dag schuiven de parcoursen op zodat er elke dag op een nieuw stuk gevist wordt.

Onze nieuweling Sharona Mol-de Winter was vandaag onze topper met 26 vissen en een 3e plaats in het A vak. Dit resultaat was, na 2 mindere dagen, heel goed voor haar zelf vertrouwen. Linda van de Velde vangt in elk land op elke stek altijd haar vis. Ook vandaag weer sterk met 23 vissen een mooie 3e plaats. Clarinda van de Zande kreeg ze op haar stek vandaag niet te pakken. Met maar 10 vissen eindigde ze op een 12e plaats. Susan Stuijts werd depressief het eerste uur tijdens de wedstrijd, ze zag haar buren vis vangen maar kreeg ze zelf niet te pakken. Tegen het einde kwam Susan op stoom en eindigde met 13 vissen op een 8e plaats.  

   

Christel Verhage was ook vandaag weer ongelooflijk goed. Ze kwam heel dicht bij winst in haar zone, pakte met 22 vissen een hele mooie 2e plaats. Dit was heel goed voor het team maar ook individueel deed Christel goede zaken, ze is opgeklommen naar de eerste plaats in het tussenklassement.

Met deze resultaten eindigde ons team vandaag op de derde plaats na het goed vissende Portugal en Spanje. In het klassement over 3 dagen staat Nederland nog steeds op plaats 1 op de voet gevolgd door Portugal en Spanje. Vol spanning kijken we naar de laatste wedstrijddag uit.


Verslag Arthur van Tienen, coach WK Kust Herenteam

Met nog één dag te gaan staan we er goed voor na een spannende derde dag en maken we serieus kans op de titel!
Hele wiervelden en een waardeloze stek met rotsen voor Frank Peene bepaalde de dag van gisteren.

In vak A stond Rico 't Mannetje gedegen te vissen en met 14 vissen ondanks dikke wiervelden was er hoop op een goede klassering echter het gewicht sloeg net naar de verkeerde kant door, waardoor Rico een mindere sectorplaats scoorde.

In vak B hadden de uitzetters van het parcours een rotspartij onder water over het hoofd gezien en precies daar stond de fier in het individuele klassement aan kop staande Frank Peene. Je moet eerst één uur vissen alvorens je eventueel naar een andere wordt gebracht maar dat geeft zo’n hoop gedoe met inpakken, vervoer en weer opbouwen dat je wederom een uur kwijt bent voordat je weer vist en dat is "killing" met deze snelle visserij. Frank zette zich over deze tegenslag heen en scoorde een 8e sectorplaats ondanks de vuile en met wier bezaaide stek. Mede door deze blunder van de organisatie moet Frank nu genoegen nemen met een 2 plaats in het individuele klassement. Maar reken er maar op dat Frank gedreven is om het een en ander recht te zetten deze laatste wedstrijddag!


In vak C wist Remco Geuze door dikke vis een 6e sector plaats te bemachtigen. In vak D moest Rob Punselie het gevecht aan met het wier, dat in enorme hoeveelheden exact voor zijn deur lag terwijl de Engelsman en Duitser naast hem daar geen last van hadden. Voor Rob een echte "werkwedstrijd" die wel een hele mooie 3e sectorplaats opleverde. In het individuele klassement levert dit hem een 5e plaats op. In vak E stond Tom van de Pol op een stek die matig was door het wier en ook Tom moest enorm werken om aan vis te komen. Met 6 vissen wist Tom toch nog een 8e sectorplaats te pakken.

Uiteindelijk werden we teleurstellend 7e maar mede door de enorm slechte dag van de Belgen staan we weer op de eerste plaats gedeeld met Frankrijk. De laatste dag moeten we voor Frankrijk eindigen en uit de hete adem van Brazilië, Engeland en België blijven. Het wordt dus spannend!Heren:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.