Vis TV 2018 start op 7 januari

6567
17 nov 2017

Waar de uitzendingen van Vis TV voorheen altijd zo rond eind maart begonnen, zijn we komend seizoen dus ruim twee maanden vroeger met de kick-off! Wat niet is veranderd, is het thema: ‘Stad & Land’. Ed Stoop en Marco Kraal wisselen in deze nieuwe 12-delige serie wederom mooie plekjes in de natuur af met visavonturen middenin de stad. Daarbij doorkruisen ze het hele land.

Als we Ed en Marco mogen geloven, wordt Vis TV 2018 ‘het beste seizoen tot nu toe’. Nou is enige vorm van enthousiasme de heren niet vreemd, maar moeten we beamen dat de fotoreportages van de opnamedagen alvast boekdelen spreken. Ook producent Tangram Media – al sinds 1996 de maker van het populaire programma – kan niet wachten met het monteren van de eerste afleveringen. Deze moeten immers op tijd worden aangeleverd bij RTL 7 dat de uitzendingen verzorgt.

Drones

Dat monteren is nog een hele klus. “Na zo’n opnamedag beschikken we over een ongelofelijke hoeveelheid beeldmateriaal. Zowel van twee cameramannen, als de dronebeelden die we – mits dat ter plekke is toegestaan – schieten”, zegt regisseur Emile Swidde. “Het is telkens weer de kunst om zo’n lange visdag van Ed en Marco samen te vatten in krap een half uurtje televisie”, vervolgt hij. Soms worden daarom keuzes gemaakt. “Bij sommige opnames is zoveel vis gevangen, dat we echt moeten kiezen welke vissen er wel en niet in kunnen. Niet elke vis – hoe groot of mooi ook – past in de uitzending.”Nieuwe auto

Waar Ed en Marco voorheen met de typerende oude Landrover ons land doorkruisten, heeft deze in het nieuwe seizoen plaatsgemaakt voor een stoere Volkswagen Amarok. Verder houdt Vis TV vast aan het vertrouwde recept: Ed en Marco die landschappelijk gelegen visstekken afwisselen met de ‘stadsjungle’ en daarbij op uiteenlopende manieren allerlei verschillende vissoorten vangen. Houd www.vistv.nl in de gaten voor het exacte uitzendschema. Sowieso zijn alle afleveringen ná de eerste tv-uitzending online en gratis terug te kijken op www.vistv.nl. Zo hoef je straks dus ook van dit nieuwe seizoen geen seconde te missen!

Ed Stoop stopt

Wie Vis TV zegt, zegt Ed Stoop. Ed is sinds de start in 1996 hét gezicht van Vis TV en inmiddels hét boegbeeld van de Nederlandse hengelsport. Ed bereikte in 2017 echter de leeftijd van 65 jaar. Dit betekent dat hij volgend jaar met pensioen gaat. Op 11 april 2018 is het zover en stopt hij helaas als presentator van Vis TV – na 33 trouwe dienstjaren bij de NVVS en Sportvisserij Nederland, waarvan 23 jaar als het gezicht van Vis TV. Komend voorjaar besteden we in Hét Visblad nog uitgebreid aandacht aan het vertrek van Ed.

Vis TV 2018

De twaalf nieuwe afleveringen worden uitgezonden van zondag 7 januari t/m zondag 25 maart. Hieronder vind je een overzicht van de elf afleveringen die inmiddels zijn opgenomen. Aflevering 12 zal speciaal in het teken staan van vertrekkend presentator Ed Stoop. De invulling van deze afscheidsaflevering blijft nog even een verrassing.

Bron: Hét Visblad

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.