Visserijkundig onderzoek aanvragen? Het kan nog!

4101
11 dec 2017

De visserijkundige onderzoeken van Sportvisserij Nederland zijn weer gestart. Ieder jaar voert Sportvisserij Nederland in het winterhalfjaar tientallen visserijkundige onderzoeken uit voor aangesloten verenigingen. Het is nog mogelijk om voor het eerste kwartaal van 2018 een onderzoek aan te vragen!

Bij een visserijkundig onderzoek wordt zowel de visstand als het viswater onderzocht. Naar aanleiding van het onderzoek brengen wij een uitgebreid schriftelijk advies uit aan de vereniging. Bijvoorbeeld over de inrichting van het water of het uitzetten van vis, het gebruik van vissenbossen om de vissen te beschermen tegen de aalscholvers, etc.

Aanvragen


Aanmelden voor een visserijkundig onderzoek kan hier. Indien het onderzoeksprogramma voor het voorjaar al is volgeboekt, komt jouw vereniging op de lijst voor het najaar van 2018.
 
Bij een aanvraag voor een visserijkundig onderzoek wordt altijd eerst beoordeeld of een visserijkundig onderzoek ook echt nodig is. Bij vragen over bijvoorbeeld de inrichting van het water of het gebruik van beschermende maatregelen tegen de aalscholvers kan vaak worden volstaan met een kort schriftelijk advies. Een uitgebreid onderzoek naar de visstand is hierbij dan niet noodzakelijk. De vereniging kan met zo’n gratis kort schriftelijk advies zelf aan de slag of met de rapportage naar een gemeente of waterschap stappen voor een overleg over het probleem.
 
Klik hier voor ons infoblad (PDF) over Kort Advies met of zonder het visserijkundig onderzoek.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.