Wereldkampioenen Anja Groot en Frank Peene te gast op NOS/NOC*NSF Sportgala

7664
20 dec 2017

Dinsdagavond was het weer zover. NOS en NOC*NSF organiseerden het jaarlijkse Sportgala, uitgezonden op NPO1. Alle grote Nederlandse sporters worden tijdens dit gala in het zonnetje gezet en voor het eerst waren daar twee Wereldkampioenen Vissen bij. Anja Groot en Frank Peene mochten namens Sportvisserij Nederland door hun behaalde wereldtitels acte de présence geven. Daarmee staat wedstrijdvissen echt op de topsport-kaart!

Tijdens het Sportgala wordt door de aanwezige topsporters de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sportcoach en Paralympisch Sporter van het jaar gekozen. Groot en Peene zijn de eerste wedstrijdvissers in de geschiedenis die hun stem mochten uitbrengen. In galakleding arriveerden zij via de rode loper bij de Amsterdamse Rai. Niet genomineerd voor één van de categorieën, maar wel behorend tot de 39 wereldkampioenen die Nederland in 2017 telde.


V.l.n.r. Sjors Milder, Anja Groot, Francky Koole, Frank Peene


Verkiezingen

Uiteindelijk gingen Tom Dumoulin (Sportman), Dafne Schippers (Sportvrouw), de Oranje Leeuwinnen (Sportploeg), Jac Orie (Sportcoach) en Jetze Plat (Paralympisch Sporter) aan de haal met de prijzen. Ondertussen genoten Groot en Peene van de sportambiance, de optredens, de sfeerbeelden van sportmomenten in 2017 en de aanwezigheid onder gelijkgestemden. "Dit was heel leuk en bijzonder om eens mee te maken. De sfeer was heel gezellig", blikt Peene terug en ook Groot was erg enthousiast. "Een bijzondere ervaring die ik nooit meer ga vergeten."Anja Groot, Sjors Milder, Francky Koole en Frank Peene op de rode loper


Helden

Na het officiële programma brak wellicht het leukste gedeelte van de avond aan. Tijdens de afterparty begaven Groot en Peene zich in een gezellig samenzijn onder de grootste sporters die Nederland kent. Groot maakte dankbaar gebruik van deze situatie en liet zich fotograferen met de Sportvrouw van het jaar (Dafne Schippers) en de Z@ppsporter van het jaar (Lieke Martens). Ben je nieuwsgierig en wil je het hele NOS/NOC*NSF Sportgala terugkijken? Via Uitzending Gemist kun je de hele uitzending terugkijken.Dafne Schippers en Anja Groot, Anja Groot en Lieke Martens
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.