Kijktip: sportvissen in NTR Sportquiz van het Jaar!

3295
29 dec 2017

In de ‘NTR De Sportquiz van het Jaar’ – oudejaarsavond, 19.55 uur op NPO Best – beantwoorden 10 teams van sporters en hun supporters verrassend sportieve vragen over het afgelopen sportjaar. Met wedstrijdvissers Anja Groot, Stefan Verhoeven en Sjors Milder doet ook een ‘team sportvissers’ mee. Kijken dus!

Na het succes van de EK Voetbal TALK, de eerste vrouwenvoetbal talkshow tijdens het EK afgelopen zomer, presenteert Carolien Borgers op 31 december voor de NTR De Sportquiz van het Jaar. Tussen de vragen door spreekt Carolien met sporters, coaches en supporters over de andere kant van de sport. Topsport bestaat immers uit hoogte- en dieptepunten, zoals te zien was in het NOS Jaaroverzicht Sport. Voor de ‘andere kant van de medaille’ is meestal geen aandacht. Wat gebeurt er achter de schermen van een wedstrijd, hoe diep ga je als sporter fysiek en mentaal om goud te halen, wat zijn je opofferingen als supporter, wie smeert de boterhammen en doet de was, en wat maak je door als coach langs de zijlijn. 

Bondscoach Stefan Verhoeven en wedstrijdvissers Anja Groot en Sjors Milders doen namens 'team sportvissers' mee.


Sportvissen als topsport

De prolongatie van de wereldtitel op het WK Zoetwatervissen voor Dames door Anja Groot is er mede debet aan dat de programmamakers ook heel graag een ‘team sportvissers’ wilde laten meedoen. Talenten in de wedstrijdvisserij en vissen als topsport vonden zij erg goed passen in het programma. Tijdens de uitzendingen komen Anja Groot, Stefan Verhoeven en Sjors Milder vanaf hun eigen tafel dan ook volop aan het woord. O.a. de gouden medaille van Anja Groot, eerder dit jaar, komt ruimschoots aan bod, ook in de quizvragen. En uiteraard gaat ‘team sportvissers’ de strijd aan met de overige negen teams (waaronder de teams voetballers, skaters, gehandicapte sporters) om de quiz te winnen. Want het zijn en blijven topsporters!

Omroep: NTR
Zender: NPO Best
Uitzending: zondag 31 december, 19.55 – 20.30 uur
Website: https://www.npo.nl/live/npo-best
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.