Voorkom seksuele intimidatie en misbruik

3770
15 jan 2018

In het nieuwe model Huishoudelijk Reglement voor hengelsportverenigingen zijn verschillende gedragsregels opgenomen met als doel het voorkomen van seksueel misbruik van jeugdigen. Dit model reglement is gratis te downloaden van de website van Sportvisserij Nederland.

Seksueel misbruik van jeugdigen komt binnen verenigingen zelden voor, maar als het voorkomt heeft het een grote impact op de slachtoffers en hun omgeving. Een eerste stap in de preventie van misbruik is het verplicht stellen van de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze VOG kan voor vrijwilligers van hengelsportverenigingen gratis worden aangevraagd via de website van Sportvisserij Nederland. 

Als hengelsportvereniging kun je echter meer doen. In het infoblad "In veilige handen" (PDF) zijn verschillende richtlijnen opgenomen voor een veilig sportklimaat en een goede omgang met jongeren. Sinds kort zijn deze belangrijke zaken opgenomen in het model Huishoudelijk reglement voor hengelsportverenigingen (download pdf). Sportvisserij Nederland geeft adviseert hengelsportverenigingen om de wijzigingen in dit model Huishoudelijk reglement over te nemen in het eigen Huishoudelijk reglement. 


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide