VISblad TV: stedelijke wintervoorns (video)

8820
25 jan 2018

Zodra voor veel witvissers de ‘winterslaap’ aanbreekt, begint het bij diehard voornvissers juist te kriebelen. De scholen blankvoorn die naar het stadswater zijn getrokken om te overwinteren, vormen daarbij de focus van hun wintervisserij. Bente Morsch laat in deze aflevering van VISblad TV zien hoe hij daarbij te werk gaat.

In de video struint Bente gewapend met een matchhengel door het centrum van Alkmaar. Door snel verschillende stekken af te vissen, probeert hij te achterhalen waar de scholen blankvoorn zich ophouden. Het duurt even voordat hij de vis heeft gevonden, maar daarna vangen zowel hij als presentator Ed Stoop regelmatig een visje. Of ze daarbij ook enkele voorns van formaat baksteen weten te haken, zie je in onderstaande video.Lees voor meer tips het bijbehorende artikel in het februarinummer van Hét VISblad (pag. 20 t/m 23).

Elke maand vers sportvisnieuws met de beste tips & tricks? Neem dan nu een jaarabonnement voor maar € 12,95 per jaar en kies je welkomstkado!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide