Dubbele afdracht VISpas 2018

10852
01 feb 2018

Vanaf vandaag is het mogelijk om online de dubbele afdracht van de VISpas 2018 terug te vragen. Je hebt recht op retournering van de te veel betaalde afdracht als je meerdere VISpassen 2018 hebt zonder een ‘X’ rechts naast het VISpasnummer.

Als sportvisser hoef je gelukkig maar een keer de landelijke en federatieve afdracht te betalen. Vanaf 1 februari kun je via dit formulier de ‘dubbele afdracht’ online terugvragen. De aanvragen worden maandelijks teruggestort. Neem bij vragen of problemen contact op met Sportvisserij Nederland, via dit e-mailadres of telefoonnummer 0900-2025358 (€1,00 per gesprek).

Geen match


Sommige sportvissers zijn lid van meerdere hengelsportverenigingen. De reden is meestal dat zij dan op niet landelijk ingebracht verenigingswater kunnen vissen. In sommige gevallen gaat het om het mogen meedoen met verenigingsactiviteiten zoals wedstrijden, die alleen zijn voorbehouden aan leden. Het kan voorkomen dat je daarbij twee of meer keer de landelijke en federatieve afdracht hebt betaald. De oorzaak hiervan is dat de ingevoerde persoonsgegevens bij de verschillende verenigingen niet 100% matchen.
   Extra VISpas


Tevens is het mogelijk om de afdracht terug te vragen als je onlangs nieuw lid bent geworden via een Voorlopig Bewijs van Lidmaatschap (VBL) bij een nieuwe vereniging, terwijl je al lid was van een andere vereniging. Via de VISpas-website kun je overigens al direct de extra VISpas bestellen, zodat je maar één keer de afdracht betaalt. VISpashouders die de dubbele afdracht(en) van de VISpas 2017 nog niet hebben teruggevraagd – maar daar wel recht op hebben – krijgen de afdracht(en) eind februari automatisch teruggestort.

Doel is één VISpas


In Nederland mag je met de VISpas in heel veel wateren vissen. De meeste wateren zijn door de verenigingen en federaties ingebracht in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren 2016-2017-2018 – zie ook de VISplanner. Gelukkig worden hier steeds meer wateren aan toegevoegd. Het ultieme doel is om tot één landelijke VISpas te komen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide