Gericht op megabaars! (video)

3507
01 mrt 2018

Onlangs was de filmploeg van het Duitse Fisch & Fang in Nederland – voor de DVD bij hun januarinummer. Doel: het vangen van héle grote baarzen, op de grote rivierplassen langs de Lek. Bekijk deze bijzonder gave, Duits gesproken video!

Fisch & Fang-presentator Luis Mendez Acosta en zijn cameraman stappen voor deze ruim 30 minuten durende video aan boord bij visgids Steef Meijers. Het eindresultaat is een heuse masterclass baarsvissen, waarbij zowel Steef als de presentator meerdere schitterende baarzen vangen. Tijdens het vissen geeft Steef in het Duits tekst en uitleg over deze bijzondere visserij. Als klapper op de vuurpijl wordt er ook nog een regelrechte ‘bonusbaars’ gevangen. Benieuwd of die de magische 50 cm passeert? Check dan gauw de gave video:


XXL-baarzen

Nederland staat bekend om haar unieke vismogelijkheden, waaronder de baarzen van recordformaat. De grote rivierplassen langs de Lek, Neder-Rijn, Maas, Waal en IJssel herbergen heuse ‘XXL-baarzen’ tot zelfs over de magische 50 cm-grens. Veel van deze rivierplassen zijn overigens ingebracht in de VISpas – check de VISplanner website of de VISplanner app. Logisch dus, dat deze baarsvisserij ook in het buitenland niet onopgemerkt is gebleven. In ons land zijn bovendien meerdere professionele visgidsen (mét boot) actief die Nederlandse en buitenlandse gasten helpen aan hun eerste megabaars. Zo ook visgids Steef Meijers, die ook nog eens een prima woordje Duits kan, blijkens deze video.


Steef Meijers weet in de video enkele XXL-baarzen voor de camera te krijgen.

Fisch & Fang

Fisch & Fang is het grootste Duitse hengelsportmagazine. Als bonus voor haar abonnees levert het maandblad elke editie een exclusieve DVD mee. Zo kunnen haar abonnees – en de sportvissers die het blad in de losse verkoop aanschaffen – genieten van bewegend beeld bij een artikel. Deze constructie is vergelijkbaar met VISblad TV in combinatie met Hét VISblad. Sportvisserij Nederland is Fisch & Fang dan ook zeer dankbaar dat we deze video integraal aan jullie mogen aanbieden.
   
In het kader van het project Fishing in Holland zetten we de video primair in als content voor Duitse bezoekers van deze website. De video is weliswaar Duits gesproken en niet ondertiteld, maar de beelden spreken wat ons betreft voor zich en zijn ook voor de Nederlandse sportvisser het kijken waard. 

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide