Gratis online jeugdvergunning

19539
01 mrt 2018

Het uitgeven van een gratis jeugdvergunning voor het vissen met één hengel verlaagt de drempel voor kinderen om met een document te gaan vissen. In de praktijk blijkt echter, dat deze jeugdvergunninghouders meestal niet geregistreerd worden. En dus mist de vereniging de kans om met deze vissende jeugd contact te leggen, om ze (beter) te leren vissen en met vis om te gaan. Maar vooral ook om ze te binden aan de vereniging!

Om dit probleem op te lossen heeft Sportvisserij Nederland een module ontwikkeld waarmee hengelsportverenigingen op hun website een gratis online jeugdvergunning voor het vissen met één hengel met een beperkt aantal aassoorten kunnen aanbieden. 

De online jeugdvergunning is bedoeld voor kinderen jonger dan 14 jaar, die in de eigen woonomgeving beginnen met vissen. Deze kinderen blijven bij veel verenigingen ‘onzichtbaar’ omdat zij ofwel niet op de hoogte zijn dat zij in bezit dienen te zijn van een geldige schriftelijke toestemming, ofwel omdat de ouders ‘het eerst wel even willen aankijken of hij/zij het vissen ook echt leuk vindt’.

U kunt voor uw eigen verenigingswebsite een online jeugdvergunning module aanvragen bij Sportvisserij Nederland. In combinatie met een goede promotie hiervan (bijvoorbeeld middels vislessen en artikelen in het lokale huis-aan-huis blad) kunt u als vereniging een nieuwe impuls geven aan het jeugdvissen in uw wateren.

Wil jouw vereniging ook een online gratis jeugdvergunning op de website aanbieden?

Stuur dan een email met de volgende zaken op naar de afdeling Visdocumenten van Sportvisserij Nederland onder vermelding van ‘aanvraag online jeugdvergunning’:

1. een goed digitaal logo van jouw hengelsportvereniging;
2. een lijst van viswateren (maximaal 3 regels lang!) waarvoor de jeugdvergunning geldig is;
3. Naam + emailadres waar de registraties van de aangevraagde jeugdvergunningen op binnenkomen.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.